آرش نهاوندی ؛ روزنامهنگار
غذاها نقش مهمی در ساختار و سلامت مغز دارند؛ بهویژه آنهایی که سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، فلاوانولها، پلیفنولها و اسیدهای چرب امگا3 هستند و میتوانند به بهبود حافظه، عملکرد شناختی و سلامت کلی مغز کمک کنند. در این مطلب درباره 5خوراکی که میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهند، میخوانید.
سبزیجات : کلم و اسفناج، سرشار از مواد مغذی ازجمله ویتامین K، بتاکاروتن، فولات و ویتامین E هستند. ویتامین E یک آنتیاکسیدان است که سلولها را از آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند و با جلوگیری از زوال شناختی در افراد مسن مرتبط دانسته شده است. ویتامین K و بتاکاروتن همچنین با کمک به جلوگیری از از دست دادن حافظه و بهبود شناخت، با بهبود سلامت مغز مرتبط است.
تخممرغ: طبق تحقیقات، مصرف منظم تخممرغ با کاهش از دست دادن حافظه در بزرگسالان مسن مرتبط است. تخممرغ یکی از بهترین منابع غذایی حاوی کولین است که ممکن است با کمک به حفظ حافظه و ارتباط بین سلولهای مغزی از عملکرد مغز پشتیبانی کند.
گردو: در میان آجیلها، گردو بیشترین تأثیر را بر سلامت مغز دارد. تحقیقات هم نشان داده که خوردن حدود 50گرم گردو در روز میتواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد.
شکلات تلخ : شکلات تلخ از مواد جامد کاکائو، کرهکاکائو و شکر ساخته میشود و نسبت به شکلاتهای سفید و شیری، درصد کاکائوی بیشتری دارد. شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدهاست که با بهبود عملکرد شناختی و اثرات محافظت عصبی مرتبط هستند. این خوراکی منبع طبیعی کافئین است که عملکرد حافظه را بهبود میبخشد و جریان خون به مغز را افزایش میدهد.
چای سبز: چای سبز حاوی کافئین است که میتواند عملکرد مغز را تقویت کند و هوشیاری، عملکرد، حافظه و تمرکز را بهبود بخشد. مصرف منظم چای سبز با بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر زوال شناختی مرتبط است. این نوشیدنی میتواند بهویژه برای افرادی که بهدنبال افزایش عملکرد ذهنی، تمرکز و بهرهوری هستند، مفید باشد.
چهار شنبه 22 مرداد 1404
کد مطلب :
261316
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/BLglo
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved