
آشپزخانه جنگ
روزانه 2هزار پرس غذا در آشپزخانه مرکزی شهرداری تهران برای آسیبدیدگان جنگ 12روزه طبخ و توزیع میشود

پریسا نوری-روزنامهنگار
پس از حملات اخیر دشمن صهیونیستی به مناطقی از پایتخت و تخریب شماری از خانهها، شهرداری تهران به میدان آمد و علاوه بر آواربرداری در مرمت و بازسازی خانههای آسیبدیده پیشگام شد. شهرداری تهران علاوه بر اختصاص 2هتل شهرداری به شهروندان آسیبدیده، 9هتل دیگر را هم برای اقامت و اسکان موقت شهروندان اجاره کرد، با این هدف که تا زمان تعیینتکلیف خانههای آسیبدیده پذیرایشان باشد. البته این گروه از شهروندان هر 3وعده غذا را رایگان مهمان شهرداری تهران هستند و پخت و توزیع روزانه 2 هزار پرس غذا در آشپزخانه مرکزی مجموعه مدیریت شهری انجام میشود. برای اطلاع از کموکیف طبخ و توزیع غذا به طبقه منفی 2 شهرداری سر زدیم.
پخت پلو در 6پلوپز صنعتی در یک ساعت
از پلههای ورودی آشپزخانه که پایین میرویم، عطر برنج ایرانی و کباب کوبیده به مشام میرسد. جلوی در روکشهای پلاستیکی کفش را به پا میکنیم و وارد آشپزخانه میشویم. چند آشپز، دستیار و کمکآشپز با لباسهای سفید و پیشبند و کلاه بهداشتی مشغول پخت و آمادهسازی ناهار هستند. آشپزخانه بزرگ است و به واحدهای پختوپز غذاهای سنتی و فرنگی، بخش کبابپز، پختوپز غذاهای ایرانی، آمادهسازی سالاد و دورچین، آمادهسازی و شستوشوی سبزی، ظرفشویی و... تقسیم شده است. در بخش کبابپز چند نفر جوجههای زعفرانی طعمدادهشده و گوشتهای چرخکرده را به سیخ میکشند و در کبابپز میگذارند. پلوی خوشعطر ایرانی در 6پلوپز صنعتی در عرض یک ساعت آماده سرو میشود. بعد از آمادهشدن کبابها، همراه برنج، گوجه، لیمو و کره در ظروف آلومینیومی آماده توزیع میشود.
پخت غذاهای باکیفیت
این روال هر روز آشپزخانه مرکزی شهرداری تهران است که اداره کل پشتیبانی اش صفر تا صد کار را دنبال میکند. تا ساعت 12ظهر حدود 2هزار پرس غذا به همراه سالاد کاهو آماده توزیع میشود و خودروهایی آنها را به هتلهای محل اسکان شهروندان آسیبدیده از جنگ میرسانند. متصدی آشپزخانه توضیح میدهد که تلاش میکنیم با پخت انواع کباب تا خورش و پلوها و خوراکها و غذاهای ایرانی و فرنگی تنوع غذایی را حفظ و رضایت شهروندان را جلب کنیم. او ادامه میدهد: «خوشبختانه با نظرسنجیای که بهتازگی انجام دادیم متوجه شدیم اکثریت افراد از کیفیت غذاها راضی هستند و این موجب دلگرمی ماست. البته برای رعایت حال افرادی که رژیم دارند در کنار غذاها خوراک و انواع سبزی هم سرو میشود. از گوشت و مرغ گرم و تازه و مواداولیه باکیفیت برای پخت غذاها استفاده میشود و بخش ناظر کیفی بر فرایند پخت و توزیع غذا نظارت میکند.»
حفظ تنوع غذایی
کباب کوبیده و جوجهکباب، خورش قیمه و قورمهسبزی، لوبیاپلو، کتلت، کوکو و سوپ بخشی از غذاهایی هستند که روزانه در آشپزخانه شهرداری طبخ و به هتلهای 11گانه محل اسکان آسیبدیدگان جنگ منتقل میشوند. فرایند پخت غذا از ساعت6:30 شروع میشود و حداکثر تا ساعت11 غذاها آماده سرو و توزیع هستند. متصدی آشپزخانه میگوید: «غذاها با ماشین به هتلها منتقل میشوند و اگر در مسیر سرد شوند، قبل از توزیع داخل مایکروویو گرم میشوند و گرم بهدست شهروندان میرسند. بعد از توزیع غذا و شستوشوی ظروف و نظافت آشپزخانه، نوبت به پخت و آمادهسازی شام میرسد. پخت شام از ساعت4 شروع میشود و از ساعت7 فرایند توزیع غذا به همان روال انجام میشود.»