• یکشنبه 29 تیر 1404
  • الأحَد 24 محرم 1447
  • 2025 Jul 20
یکشنبه 29 تیر 1404
کد مطلب : 259444
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gL5YG
+
-

مأموریت: نجات قلب

شناسایی و مهار چربی‌های ترانس در خوراکی‌های محبوب که یکی از عوامل بروز بیماری‌های قلب و عروق هستند

گزارش
مأموریت: نجات قلب

پروانه بندپی- روزنامه‌نگار

اکثر مردم موقع خوردن تنقلات و خوراکی‌های خوشمزه صنعتی، کمتر به این فکر می‌کنند که پشت طعم‌های وسوسه‌انگیز آنها چه ترکیبات خطرناکی وجود دارد. یکی از خطرناک‌ترین این ترکیبات، چربی‌های ترانس هستند؛ چربی‌هایی که در بسیاری از خوراکی‌های پرطرفدار صنعتی یافت می‌شوند و می‌توانند سلامت ما را به‌شدت تهدید کنند. اگر تا امروز نمی‌دانستید چربی‌های ترانس دقیقا چه هستند و چگونه می‌توانند سلامت‌تان را به خطر بیندازند، این گزارش را از دست ندهید.

چربی ترانس چطور تولید می‌شود؟
در فرایند هیدروژنه کردن، برای جامد کردن روغن‌های گیاهی مایع، به آنها هیدروژن تزریق می‌شود تا ماندگاری‌شان بیشتر شود. اگر این فرایند ناقص انجام شود، برخی پیوندهای چربی به حالت ناسالم ترانس درمی‌آیند که نتیجه‌اش تولید اسیدهای چرب ترانس است؛ ترکیباتی که موجب افزایش کلسترول بد (LDL)، کاهش کلسترول خوب (HDL) و در نهایت موجب آسیب به قلب و عروق می‌شوند.

  انواع چربی ترانس
ما 2نوع چربی ترانس داریم؛ چربی ترانس طبیعی که در گوشت قرمز و لبنیات پرچرب و... وجود دارد و چربی ترانس مصنوعی که بیشتر در صنایع غذایی کاربرد دارد.

توصیه‌های مهم کارشناسان
 روغن‌های سرخ‌کردنی نباید بیشتر از یک‌بار استفاده شوند یا زیاد حرارت ببینند.
 قبل از سرخ کردن مواد غذایی، باید رطوبت مواد غذایی و ظرفی که قرار است غذا در آن سرخ شود، گرفته شود؛ چون رطوبت ظرف، روغن را می‌سوزاند.

چه محصولاتی چربی ترانس دارند؟
  محصولات صنعتی از جمله چیپس، پفک، بیسکوئیت‌ها، فست‌فودها، ناگت‌ها و کیک‌ها و شیرینی‌های صنعتی، انواع غذاهای نیمه‌آماده و یخ‌زده و سس‌های صنعتی
  روغن‌های نباتی جامد به‌دلیل هیدروژناسیون ناقص، بیشترین مقدار چربی ترانس را دارند. 

مراقب قلب‌تان باشید
دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق به همشهری می‌گوید: خیلی‌ها فکر می‌کنند روغن‌های ناسالم فقط برای افراد دارای بیماری مناسب نیست؛‌ درحالی‌که افراد سالم امروز هم با مصرف این روغن‌ها ممکن است به بیماران آینده تبدیل شوند؛ چون چربی ترانس که نوعی چربی غیراشباع‌ است، در دیواره رگ‌ها رسوب می‌کند و موجب تنگی آنها می‌شود.

 40  سال 
اگر از کودکی مصرف این چربی‌ها آغاز شده باشد، در سنین ۳۰ تا ۴۰سالگی رگ‌ها تنگ می‌شوند.

 1  درصد
بـــــایـــد مصـــــــــــرف چربی‌های ترانس را به کمتر از یک‌درصد کالری روزانه خود محدود کنیم

چطور روغن مناسب را تشخیص بدهیم؟
  اگر بعد از پخت نیمرو، روغنی که ته ماهیتابه باقیمانده، ماسیده یا سفت شده باشد، نشان‌دهنده این است که این روغن مناسب نیست.
  روغنی که کاملا هیدروژنه شده باشد، حاوی چربی ترانس نیست و فقط روغن‌های نیمه هیدروژنه حاوی اسیدچرب ترانس هستند.







 

این خبر را به اشتراک بگذارید