• یکشنبه 8 تیر 1404
  • الأحَد 3 محرم 1447
  • 2025 Jun 29
یکشنبه 8 تیر 1404
کد مطلب : 258031
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XoDnV
+
-

روز هیجانی بورس

کارشناسان نسبت به آینده بازار سرمایه خوش‌بین‌ هستند و از حمایت‌های گسترده خبر می‌دهند

گزارش
روز هیجانی بورس

بهزاد رنجبر-روزنامه‌نگار

معاملات بورس تهران روز گذشته بعد از 2هفته توقف با نزول سنگین 2درصدی مواجه شد؛ با این حال کارشناسان بر این باورند که بازار به‌زودی به تعادل بازخواهد گشت.  گزارش همشهری، با آغاز جنگ تحمیلی 12روزه معاملات بازار سهام با تصمیم شورای بورس متوقف شد تا اثرات پیرامونی ناشی از افزایش ریسک‌های سیاسی کنترل شود. روز گذشته و بعد از کاهش ریسک‌های سیاسی معاملات بازار سهام دوباره از سر گرفته شد، اما بازار سهام که تحت‌تأثیر تحولات سیاسی قرار داشت با نزول مواجه شد و در مجموع شاخص کل بورس تهران با 62هزارو 504واحد کاهش، معادل 2درصد نزول کرد و به 2میلیون و 922هزار واحد رسید. دیروز همچنین 2111میلیارد تومان نقدینگی از سوی سهامداران حقیقی از بازار سهام خارج شد و ارزش کل معاملات با کاهش محسوسی نسبت به 2هفته قبل به 3158میلیارد تومان رسید. در چنین شرایطی اما کارشناسان بر این باورند که نزول سنگین روز گذشته بازار سهام یک نوع واکنش طبیعی بازار به تحولات اتفاق‌افتاده در فضای عمومی کشور بوده است.

مذاکره برای حمایت از بازار
 حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر اینکه برای حمایت از بازار مذاکراتی با سرمایه‌گذاران صورت گرفته است، گفت: طبق مذاکرات صورت گرفته قرار شده حمایت‌های قابل‌توجهی از بازار سرمایه شود. او حفظ اعتماد سرمایه‌گذاران را رمز موفقیت بازار سرمایه در هفته‌های آینده برشمرد و گفت: اگر سهامداران احساس کنند که مدیران به‌درستی عمل می‌کنند، آنها نیز از بازار حمایت خواهند کرد. همه ما باید تلاش کنیم تا بازاری متعادل، نقدشونده و قابل اعتماد داشته باشیم؛ چون رونق بازار سرمایه به نفع همه است. او محدودیت عرضه حقوقی‌ها را مهم دانست و گفت: تا زمان بازگشت آرامش به بازار باید گام‌های درستی برداشته شود. حمایت‌ها لازم است تدریجی رخ دهد.

بازار سهام به تعادل بازخواهد گشت
میثم فدایی، کارشناس بازار سرمایه  با اشاره به کاهش ریسک‌های ناشی از تنش‌های منطقه‌ای و شکل‌گیری آتش‌بس گفت: با گذر زمان، بازار به تعادل و تحلیل‌پذیری بازخواهد گشت. او افزود: با وجود کاهش نسبی ریسک، بازار همچنان با ابهاماتی مواجه است که باعث می‌شود بخشی از سرمایه‌گذاران جانب احتیاط را رعایت کنند؛ به همین دلیل، طبیعی است که برای بازگشت کامل اعتماد و پویایی به بازار، نیاز به گذشت زمان داشته باشیم. او ادامه داد: اگر در هفته‌های آینده اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، می‌توان انتظار داشت بازار به تعادل برسد، تحلیلگران مجددا فعال شوند و معاملات سهام با رویکردی تحلیلی‌تر از سر گرفته شود. به طور کلی شکل‌گیری آتش‌بس، سطح ریسک بازار را به‌طور محسوسی کاهش داد.

بازار در نقطه ارزنده‌ای است
سروش گرامی، یک کارشناس دیگر بازار سرمایه نیز گفت: زمانی که بازار سهام 2هفته در حالت تعلیق به سر برده، احتمال فشار فروش کاملا طبیعی است. وی افزود: در روزهای ابتدایی بازگشایی بازار، نهادهایی مانند صندوق توسعه بازار، صندوق تثبیت، ابزارهای بیمه و صندوق‌های بازنشستگی که وظیفه حمایت از بورس را بر عهده دارند، باید از کسب‌وکار حمایت و تصمیمات را با سعه‌صدر در این خصوص اتخاذ کنند. لزومی ندارد حتما در پایین‌‌‌‌ترین نقاط اقدام به خرید سهام کنند. او ادامه داد: بازار سهام در سطوح ارزنده‌‌‌ای قرار دارد و ارزشگذاری آن نامناسب نیست. اگر روزهای آینده، اقدام به خرید سهام شود، احتمالا در افق یک‌ساله بازدهی بهتری نسبت به سپرده بانکی خواهد داشت.

دلایل نزول
سید فرهنگ حسینی، یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه نیز درباره دلایل نزول بورس در مبادلات دیروز گفت: تجربه بازارهای مختلف نشان می‌دهد بر اثر حمله خارجی و جنگ، بازار‌ها به‌صورت هیجانی واکنش نشان می‌دهند. به گفته وی، تجربه بورس‌های روسیه و اوکراین نیز این موضوع را نشان می‌دهند. بورس در دوران جنگ ۱۲روزه، ۹روز متوقف بوده و انتظار می‌رفت هیجانات منفی برای فروش وجود داشته باشد. او ادامه داد: رفتارهای توده‌وار، محدود بودن دامنه نوسان، اثر ربایشی در تشدید صف‌های فروش، زیان‌گریزی، ریسک کوتاه‌مدت و ترس ازجمله دلایل رفتاری فروشندگان است. البته ارزش ذاتی شرکت‌ها تغییر خاصی نکرده است.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید