• جمعه 6 تیر 1404
  • الْجُمْعَة 1 محرم 1447
  • 2025 Jun 27
پنج شنبه 5 تیر 1404
کد مطلب : 257927
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q0WNZ
+
-

حمام 300ساله که هنوز فعال است

میراث
حمام 300ساله که هنوز فعال است

راحله عبدالحسینی؛ روزنامه‌نگار

حمام 300ساله روستای افچنگ از آثار ارزشمند تاریخی شهرستان سبزوار است که همچنان سرپا مانده و درهای آن برای اهالی روستا باز است. به گزارش همشهری، حمام روستای افچنگ که با نفت کار می‌کرد و باعث آلایندگی بسیاری شده بود، اوایل دهه90 به همت دهیار و اهالی روستا سوخت‌رسانی آن تغییر کرد و گاز‌ جای نفت سیاه را گرفت. البته 3قرن پیش آب حمام با سوزاندن چوب و بعد با نفت سیاه و بعد نفت سفید گرم می‌شد.
حالا این حمام بدون آلایندگی به‌عنوان یک میراث در روستا شناخته می‌شود که همچنان زنده و سرپاست. حمام تقریبا 7متر پایین‌تر از سطح زمین ساخته شده و 2 بخش مجزا دارد؛ حمام بزرگ مخصوص بانوان و حمام کوچک‌تر ویژه آقایان است.

معماری حمام
طبق معماری حمام در روزگار قدیم که حمام‌ها خزینه داشتند، حمام روستای افچنگ نیز خزینه بزرگی دارد و مورد استفاده اهالی قرار می‌گیرد. جالب اینکه از روستاهای اطراف و حتی شهر سبزوار نیز برای استفاده از آن مراجعه می‌کنند و گاهی هم به‌صورت دربست کرایه داده می‌شود. حمام با استفاده از مصالح سنتی همچون سنگ، آهک و ساروج ساخته شده‌است. برخی از اهالی معتقدند قدمت این حمام خیلی بیشتر از 300سال است، اما مستندات، همان 3قرن را روایت می‌کند. حمام افچنگ، با وجود قدمت خود هنوز هم نقش فعالی در زندگی روزمره برخی اهالی منطقه ایفا می‌کند و میراثی زنده از معماری و سبک زندگی گذشتگان است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید