• جمعه 23 خرداد 1404
  • الْجُمْعَة 16 ذی الحجه 1446
  • 2025 Jun 13
دو شنبه 19 خرداد 1404
کد مطلب : 256983
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6RoEN
+
-

نانواها به دنبال گرانی نان

نانوایان خواستار 2برابر شدن قیمت نان برای جبران افزایش هزینه‌های جاری خود هستند

گزارش
نانواها به دنبال گرانی نان

مریم موسی‌پور- روزنامه‌نگار

درحالی‌که گرانفروشی نان در شهرها و استان‌های مختلف ادامه دارد، دیروز خبری از افزایش قیمت نان در تهران از سوی نانوایان سنتی اعلام و پس از آن تکذیب شد تا سردرگمی مردم را در حوزه نان بیش از پیش کند. به گزارش همشهری، در شرایط کنونی نانوایان، عقب ماندن قیمت نان از تورم چند سال اخیر را دلیل قابل‌قبولی برای فروش نان با قیمت بالاتر می‌دانند؛ اگرچه سال گذشته قیمت نان‌های سنتی در بسیاری از استان‌ها ازجمله تهران افزایش یافت. از سوی دیگر مردم هم به‌دلیل آنچه گرانفروشی می‌دانند از روند فعلی فروش نان گلایه‌مندند؛ به‌عنوان مثال آنها 2نان می‌خرند و هزینه خرید 4نان را در نانینو می‌پردازند. کم‌فروشی و کیفیت پایین نان هم از دیگر موضوعاتی است که خریداران را شاکی کرده است. در شرایط فعلی افزایش رسمی قیمت نان اگرچه به مذاق مصرف‌کنندگان که نان، قوت غالب بسیاری از آنها محسوب می‌شود، خوش نمی‌آید، ولی می‌تواند بازار را تا حدودی از این حالت سردرگمی خارج کند، اما باید دید در نهایت مسئولان چه تصمیمات جدیدی در این حوزه خواهند گرفت.

زمان اجرای افزایش قیمت‌ها
رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران و تهران درباره زمان اجرای افزایش قیمت‌ها گفت: از اول خرداد‌ماه قرار بود قیمت‌های جدید اعلام شود، اما فعلا که امروز و فردا گفتن‌ها ادامه دارد و همه منتظرند که این اتفاق بیفتد. وی افزود: در جلسات کارگروه حضور داشته‌ایم و پیشنهادها به وزارت کشور رفته است و باید در آنجا تأیید نهایی و ابلاغ شود. رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران و تهران تأکید کرد: تا زمانی که قیمت‌های جدید ازسوی وزارت کشور ابلاغ و در دستگاه نانوایی‌ها اجرا نشود، درواقع قانون نیست و قابلیت اجرا ندارد.

فعلا قیمت نان زیاد نشده است
دیروز بنا بر اعلام فاطمه نظری، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران اعلام شد که با تأیید وزارت کشور تغییرات قیمت نان در کارتخوان‌های مربوط به فروش نان به اجرا درآمده است.  این درحالی است که رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران و تهران ساعاتی بعد این خبر را از اساس تکذیب کرد.
محمدجواد کرمی، رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران و تهران در گفت‌وگو با همشهری، افزایش رسمی قیمت نان در تهران را کاملا رد کرد.
وی اگرچه گرانفروشی گسترده نان را رد نکرد، اما گفت: در حال حاضر بحث افزایش نرخ نان در کارگروه‌های آرد و نان مطرح است و به‌زودی افزایش قیمت‌ها ابلاغ خواهد شد، ولی هنوز هیچ ابلاغیه‌ای در این خصوص برای تهران نداشته‌ایم و قیمت رسمی هیچ تغییری نکرده و جدول منتشر شده منطبق با قیمت‌های سال قبل است.

عدد مورد تقاضای نانوایان برای افزایش قیمت 
رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران و تهران، درباره عددی که نانوایان انتظار دارند بر قیمت نان افزوده شود، گفت: خواسته بحق نانوایان یک موضوع است و مصوبه کارگروه موضوعی دیگر. خواسته نانوایان تعیین قیمت واقعی نان است. برای تولید نان باید هزینه‌های کارگران، آب، برق، گاز و هزینه‌های مکان استقرار واحد صنفی نانوایی که اجاره‌هایش هر سال در حال افزایش است، مدنظر قرار گیرد و سپس قیمت نان تعیین شود. این هزینه‌ها به کارگروه‌های آرد و نان هر استان داده شده و آنجا باید در این‌باره تصمیم‌گیری شود که دوستان هنوز به این عدد نرسیده‌اند. وی با اشاره به اینکه درخواست نانوایان در تهران برای افزایش قیمت نان بالای 100درصد است، گفت: باید دید که در کارگروه‌های آرد و نان چه تصمیمی گرفته خواهد شد. کرمی در ادامه درخصوص اینکه آیا استان‌های دیگر منتظر تصمیم‌گیری درباره قیمت نان یارانه‌ای در تهران هستند یا در این‌باره تصمیم‌گیری‌ کرده‌اند نیز گفت: هنوز هیچ استانی در این‌باره تصمیم‌ نگرفته است و از آنجا که تهران مرکز کشور محسوب می‌شود، تعیین قیمت نان در تهران و تأیید وزارت کشور می‌تواند در جهت‌گیری استان‌های دیگر و اعلام قیمت از سوی آنها تأثیرگذار باشد.

جبران قطع کمک‌هزینه
رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران و تهران با اشاره به پیشنهاد دولت مبنی بر قطع کمک‌هزینه 30تا 40درصدی پرداختی به نانوایان پس از تعیین قیمت نان گفت: قرار شده است این کمک‌هزینه در دل افزایش قیمت‌ها دیده شود و از همین رو نانوایان انتظار دارند که افزایش قیمت نان به‌صورت معقول انجام و عقب‌ماندگی در این حوزه جبران شود. درحقیقت خواسته بیش از 100درصد نانوایان به‌صورت افزایش 40درصدی برای جبران حذف کمک‌هزینه و افزایش 60درصدی با توجه به افزایش هزینه‌های جاری درنظر گرفته شده است تا هزینه‌های نانوایان را پوشش دهد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید