
زنان خوشاب امیدوار شدند
نخستین بخشدار زن در بخش مرکزی خوشاب سکان مدیریت را بهدست گرفت

تعداد زنان در جایگاههای مدیریتی در دولت چهاردهم 3رقمی شدهاست. حالا بانوان نه فقط در هیأت وزیران، بلکه در فرمانداری و بخشداری شهرهای کشور، مدیریت را بهدست گرفتهاند. بهتازگی نیز «معصومه میرزایی» بهعنوان نخستین بانوی بخشدار بخش مرکزی شهرستان خوشاب خراسان رضوی، کار خود را شروع کردهاست. میرزایی که از ابتدای دهه 90در حوزه زنان و خانواده فعالیت کرده، اولویت کاری خود را فراهم کردن زمینه مشارکت مردم بهویژه بانوان در عرصههای مدیریت و تصمیمگیری قرار دادهاست. میرزایی متولد 1365است و تحصیلاتش را در مقطع کارشناسی در رشته برنامهریزی شهری و در مقطع ارشد در رشته معارف اسلامی و حقوق دنبال کردهاست.
شما را بهعنوان نخستین بخشدار در خوشاب خراسان رضوی میشناسیم. این نخستین بودن برایتان چه رسالتی به همراه داشته است؟
وجدان کاری و تعهد را برای من بیشتر کردهاست. حدود 12سال پیش، زمانی که در حوزه زنان و خانواده در شهرستان کار خودم را شروع کردم، بانوان در شهرستان ما به تعداد انگشتان یک دست هم مسئولیتی نداشتند. از همان زمان تلاشم را روی توانمندسازی بانوان متمرکز کردم. حالا میبینیم که نایبقهرمان آسیای میانه در رشته کاتا و هنرمند نقاش دارای معلولیت که در کشور شناخته شده است از دختران همین شهرستان هستند. این موضوع نهتنها باعث افتخار است، بلکه مسئولیت مرا برای فراهم کردن عرصه برای بانوان بیشتر میکند. قدم اول را در حوزه رشد آگاهی بانوان میدانم. در همین مدت که از مراسم معارفه میگذرد، سیل تبریک و تماس از سوی بانوان به سمت من سرازیر شدهاست. برخی میگفتند طلسم شکسته شده و برای نخستینبار بخشدار زن هم دیدیم و از این بابت خوشحال بودند. یکی از بانوان به من گفت روزنه امیدی باز شده است. تمام این صحبتها مسئولیت مرا بیشتر میکند تا بتوانم ضمن خدمت به همه مردم بخش مرکزی شهرستان خوشاب، جواب اعتماد بانوان را هم به بهترین شکل بدهم.
نگاهی به کارنامه اجرایی شما نشان میدهد که بیش از یکدهه در حوزه زنان و خانواده فعالیت داشتهاید. دستاورد این تجربه برای اولویتبندی خواستههای مردم چطور به کارتان میآید؟
خوشاب در زمره شهرستانهای کمتر برخوردار دستهبندی میشود. اولویت من همکاری با نهادهای دیگر برای آگاهیبخشی به مردم است تا به توانمندیهایشان اعتماد پیدا کنند و مطالبهگر شوند. برای این هدف هم نیاز است که نشستها و کلاسهایی با موضوع خودباوری و مسائلی از این دست برگزار شود. معتقدم با آموزش میتوانیم جلوی رشد آسیبهای اجتماعی از بیکاری و طلاق گرفته تا اعتیاد را بگیریم. حضور مادران در عرصه رقابتهای اجتماعی فرصت خوبی برای توانمندسازی آنان بهعنوان رکن اصلی خانواده است.
علاوه بر حوزه اجتماعی که گویا در برنامههای شما پررنگتر است، چالشهای دیگری را که در مسئولیت جدید با آن روبهرو هستید، چه میدانید؟
تکمیل پروژههای عمرانی در حوزه روستایی بسیار اهمیت دارد. در آستانه فصل گرم هستیم و مدیریت آبرسانی به روستاها، همیشه یکی از موضوعات چالشبرانگیز بودهاست. بخش مرکزی خوشاب 16روستا دارد و امیدوارم با برنامههای پیشرو تابستان امسال، هیچ روستایی با تنش آبی روبهرو نشود. موضوع مهم دیگر رونق گردشگری با تأکید بر تولید روستایی است. روستای رباطجز با جمعیتی بیش از 3هزار نفر، ۵هزار هکتار زمین پسته دارد و قطب پسته است و در این روستا ترمینال پسته برای صادرات به کشورهای خارجی ازجمله ژاپن و آلمان داریم. با برگزاری جشنواره پسته رونق روستا بیشتر خواهد شد و شاهد مهاجرت معکوس خواهیم بود. روستای بلقانآباد هم به کشت زعفران معروف است و برای رونق اقتصادی با تکیه بر تولید زعفران نیاز به برنامهریزی بهتری دارد. در روستای سیدآباد تعدادی بانوان کارآفرین هستند و در این حوزه حتما از نظر جوانان و نخبگان بخش مرکزی شهرستان خوشاب بهرهمند خواهیم شد.
زنان در برنامههای شما جایگاه خاصی دارند؟
شایستگی افراد برای من مهمتر است و در تلاش هستم مشارکت مردمی در برنامهریزی را قوت ببخشم. با این حال عرصه را برای بانوان توانمند نیز فراهم میکنم. امیدوارم با تشکیل کارگروه تخصصی زنان و خانواده، مشارکت بیشتر بانوان را شاهد باشیم.