• پنج شنبه 1 خرداد 1404
  • الْخَمِيس 24 ذی القعده 1446
  • 2025 May 22
پنج شنبه 1 خرداد 1404
کد مطلب : 255758
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zKPvO
+
-

چرا نباید به آبلیموی بازاری اعتماد کرد؟

سال‌های دور که هنوز محصولات صنعتی و بازاری پایشان به آشپزخانه‌ها باز نشده بود، آبلیمو به‌عنوان یکی از چاشنی‌های مهم در تغذیه ایرانی‌ها به شکل کاملا دست‌ساز تهیه می‌شد. همین حالا هم مغازه‌های سنتی در سطح شهرها آبلیمو را به شکل کاملا سنتی برای مشتریانشان می‌گیرند و تحویل می‌دهند. دنبال‌کنندگان این سنت قدیمی معتقدند که آبلیموهای صنعتی در بازار طبیعی نیستند. مجتبی حاجی‌پور، کارشناس صنایع غذایی  در این‌باره نکات جالبی را مطرح می‌کند و به همشهری می‌گوید: «اینکه تصور کنید آبلیموهای بازاری طبیعی نیستند، دور از ذهن نیست و تقلب در این ماده غذایی شایع است.»
البته او تأکید می‌کند که همه تولیدکنندگان را نمی‌توان زیر سؤال برد و باید چنین محصولاتی را از فروشگاه‌های معتبر با برچسب سازمان غذا و دارو تهیه کرد، اما بهتر است همه بدانند که تولید آبلیمو با میوه‌ لیموترش بسیار هزینه‌بر است و ممکن است برخی را به روش‌های دیگری سوق دهد.

استفاده از کاه!
بله، کاه! آب را روی کاه می‌ریزند، بعد از مدتی که رنگ داد، آن را صاف می‌کنند و با تفاله و خرده‌های لیمو مخلوط می‌کنند. سپس با استفاده از اسید سیتریک و درصورت نیاز رنگ و اسانس مخلوط می‌کنند.

استفاده از فرمول ترکیبی
موادی ازجمله اسید سیتریک، آب، قوام‌دهنده، نمک، اسانس، اسید اسکوربیک را مخلوط می‌کنند و در نهایت به‌عنوان آبلیموی بسته‌بندی عرضه می‌شود.

توصیه
حاجی‌پور تأکید می‌کند: «روش دقیق خانگی برای تشخیص این تقلب‌ها وجود ندارد. به همین دلیل اگر قصد دارید از آبلیموی طبیعی برای بهره‌بردن از خواص مانند خواص ضدالتهابی، ضدسرطانی و... استفاده کنید، توصیه می‌شود از آبلیموهایی که مستقیما جلوی چشمتان آبگیری می‌شود، استفاده کنید.»

این خبر را به اشتراک بگذارید