• سه شنبه 19 فروردین 1404
  • الثُّلاثَاء 9 شوال 1446
  • 2025 Apr 08
دو شنبه 18 فروردین 1404
کد مطلب : 252114
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zm2Br
+
-

کوین که بود و چه کرد؟

سؤال امتحانی کتاب‌های تاریخ در مدرسه‌های آینده

کوین که بود و چه کرد؟

کوین دی‌بروینه، ملقب به KDB شاید اگر در رئال و بارسا بود، بیش از اینها قدر می‌دید. هافبک خلاق و گلساز بلژیکی روز جمعه اعلام کرد که در پایان فصل بعد از 10سال حضور در منچسترسیتی این باشگاه را ترک می‌کند. او احتمالا به عربستان خواهد رفت تا در سال‌های آخر فوتبالش هفته‌ای 800‌هزار تا یک میلیون پوند دستمزد بگیرد. شاید در کتاب‌های درسی تاریخ در مدرسه‌ها سؤالی طرح شود که دی‌بروینه که بود و چه کرد؟ ببینیم او واقعا چه کرده است.

دی‌بروینه در طول ۱۰‌فصل حضور در ورزشگاه اتحاد، ۶‌عنوان قهرمانی لیگ برتر، 2جام‌حذفی، ۵‌جام اتحادیه و یک لیگ قهرمانان اروپا را به دست آورد و پیش از ترک تیم می‌تواند یک جام حذفی دیگر نیز به افتخاراتش اضافه کند.

او هم مثل محمد صلاح بازیکن چلسی بود اما به جایی نرسید. پس از ترک چلسی و پیوستن به ولفسبورگ، در آلمان شکوفا شد. با ثبت ۲۰پاس‌گل، بیشترین پاس گل را در 5لیگ معتبر اروپایی در فصل 2014-15به نام خود ثبت کرد و با ۷۴‌موقعیت ایجاد کرده از بازی‌های آزاد، در صدر بوندس‌لیگا قرار گرفت. این درخشش، سیتی را مجاب کرد تا با مبلغ ۵۵‌میلیون پوند برای جذب این بازیکن بلژیکی اقدام کند و شاید این بهترین پولی باشد که این باشگاه تا به حال خرج کرده است.

با وجود این فاصله نسبت به گیگز، بازیکن بلژیکی بهترین نرخ دقیقه به ازای هر پاس‌گل را در تاریخ مسابقات (هر 177‌دقیقه یک پاس‌گل) با بیش از 50‌بازی دارد و با فاصله از دنیس برگ‌کمپ در رتبه دوم (236‌دقیقه به ازای هر پاس‌گل) جلوتر است. گیگز به‌طور میانگین هر 287دقیقه یک پاس‌گل می‌داد.

دی‌بروینه با ۱۱۸‌پاس‌گل، پس از رایان گیگز (۱۶۲‌پاس‌گل) در رده دوم جدول برترین پاسورهای تاریخ لیگ برتر قرار دارد که ۱۱۷‌مورد از آنها برای سیتی و یک مورد برای چلسی بوده است.

بیشترین تیمی که از او آسیب دیده، ساوتهمپتون است که در 13‌بازی لیگ برتر 14‌گل (4‌گل و 10‌پاس‌گل) از او لطمه خورده است. او همچنین روی 12‌گل در رقابت با آرسنال (8‌گل و 4‌پاس‌گل) و کریستال پالاس (4‌گل و 8‌پاس‌گل) و 11‌گل در برابر نیوکاسل (3گل و 8‌پاس‌گل) و لیورپول (4گل و 7‌پاس‌گل) مشارکت داشته است.

در این مدت 10ساله، هیچ بازیکنی در 5لیگ برتر اروپا بیشتر از او پاس گل نداده یا موقعیت‌های بیشتری ایجاد نکرده است. به‌طور مشابه، از زمان شروع ثبت رکوردها توسط اپتا در فصل 2003-04، تنها سسک فابرگاس (۸۴۶) شانس‌های بیشتری نسبت به ۸۳۰‌موقعیت ایجاد شده توسط دی بروینه در لیگ برتر ایجاد کرده است (3موقعیت برای چلسی). او می‌تواند قبل از پایان دوران حضورش در سیتی، در صدر جدول قرار بگیرد.

مجموع 277‌بازی او در لیگ برتر، دومین رکورد بازی در لیگ برتر برای سیتی است، پس از سیلوا (309)، هر چند دی بروینه 24‌پاس‌گل بالاتر از بازیکن اسپانیایی (93) دارد.

او همچنین رکورددار مشترک بیشترین پاس‌گل در یک فصل لیگ برتر در فصل 20-2019با 20‌پاس‌گل است؛ برابر با رکورد تیری آنری از آرسنال (03-2002).

دی بروینه به هیچ حریفی آسان نگرفته و در برابر ۳۰‌باشگاه از ۳۳‌باشگاه لیگ برتری که در دوران حضورش در سیتی با آنها روبه‌رو بوده، گل زده یا پاس‌گل داده است.

کوین تا امروز 413بازی برای سیتی در تمامی رقابت‌ها انجام داده؛ در 281‌بازی پیروز شده، 67‌تساوی و 65‌شکست داشته است، 106گل و 169پاس‌گل.

او همچنین از زمان حضور در سیتی (۱۸۷)، پس از صلاح (۲۶۷)، هری کین (۲۳۱) و سون هیونگ مین (۱۹۸)، چهارمین بازیکن تأثیرگذار روی گل در این رقابت‌ها بوده است.

او چهارمین گلزن برتر تاریخ ‌سیتی در لیگ برتر است. تنها سرخیو آگوئرو (184)، رحیم استرلینگ (91) و هالند (84) بیشتر از دی بروینه (70‌گل) برای سیتی به ثمر رسانده‌اند.

از مجموع 106‌گل زده او برای من‌سیتی در همه رقابت‌ها، 41‌گل از خارج از محوطه جریمه و 7‌گل از ضربات آزاد مستقیم بوده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید