
چطور بهترین نان را انتخاب کنیم؟

علی ملائکه؛ روزنامهنگار
امروزه نانهای گوناگونی در بازار در اختیار شما قرار دارند و گزینههایی که میتوانید انتخاب کنید محدود به نان سفید در مقابل نان سبوسدار (نان تیره) نمیشود. شما میتوانید نانهای متفاوتی، از نان خمیرترش گرفته تا نان غلات جوانهزده را انتخاب کنید و ممکن است این پرسش برایتان مطرح شود که کدامیک از این نانها سالمتر هستند. نان اغلب بهخاطر دارا بودن میزان زیادی کربوهیدرات (مواد نشاستهای) در ایجاد چاقی و سایر مشکلات سلامتی مقصر دانسته میشود، اما نان، بهخصوص اگر نانهای تهیهشده از غلات کامل یا سبوسدار را انتخاب کنید، میتواند بخشی مغذی در رژیم غذایی شما باشد. توصیه کلی این است که دستکم نیمی از مصرف کلی غلات در رژیم غذاییتان از غلات کامل باشد و این غلات کامل میتوانند منبعی برای پروتئین، فیبر خوراکی و انواع گوناگون ویتامین و مواد معدنی هم باشند.
اگر دنبال این هستید که بدانید نانهای سالم و کامل کدامها هستند، باید اشاره کنیم که فهرست زیر شامل بخشی از این نانهاست:
نان گندم کامل (نان غلات ۱۰۰ درصد یا نان سبوسدار)
نان غلات کامل جوانهزده
نان خمیرترش
نان تخم کتان
نان جو و نان جو دوسر