• یکشنبه 31 فروردین 1404
  • الأحَد 21 شوال 1446
  • 2025 Apr 20
چهار شنبه 22 اسفند 1403
کد مطلب : 251279
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2R6Vj
+
-

حلوایی که تا نخوری ندانی

در طب ایرانی، تغذیه و خوراک اهمیت زیادی دارد. درواقع طبق طب ایرانی، با مواردی چون تغذیه، تحرک و خواب درست می‌توان به بخش اعظمی از پیشگیری دست یافت؛ به همین دلیل است که دستورهای خوراکی خوبی در این طب وجود دارد. یکی از این دستورات شامل درست کردن یک حلوای مخصوص است که اتفاقا بر اساس طب ایرانی، برای افطارهای‌ ماه مبارک به‌شدت کارساز است. نام آن حلوای سویق و شیره انگور است.
اول ببینیم که از نظر طب ایرانی، این حلوای مخصوص چه فوایدی دارد:
  تقویت بدن
  مناسب خون‌سازی و درمان کم‌خونی
  شاد‌ی‌افزایی
  علیه افسردگی
خب، حالا اگر بخواهیم چنین حلوایی درست کنیم، چه مواداولیه‌ای باید دم دست داشته باشیم؟ این مواد، شامل اینها می‌شوند:
1. سویق گندم: 6پیمانه
2. شیره انگور: 3پیمانه
3. گلاب: نیم فنجان
4. پودر هل: به میزان لازم
5. زعفران آب شده: به میزان لازم
6. روغن: 3فنجان(حیوانی، کنجد یا زیتون)
همین؟ اینها را ترکیب کنیم، حلوا درست می‌شود؟ قطعا خیر. هر چیزی راه و رسمی دارد. راه و رسم درست کردن این حلوای مخصوص اینچنین است:
  اول سویق گندم را با حرارتی کم، 10دقیقه در کمی روغن تفت می‌دهید.
  روغن را اضافه می‌کنید و سپس کمی هم می‌زنید و بعد آرد را از حرارت برمی‌دارید و هم می‌زنید.
  شیره انگور را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  زعفران هل را هم قاطی کنید. آخرش هم نوبت اضافه کردن گلاب است.
  حلوا که خوب پخته شد، روغن از آن جدا می‌شود.
دو نکته دیگر
  می‌توانید تنوع بدهید. از انواع شیره در آن استفاده کنید، مثل سویق سنجد.
  برای اینکه فرزندان و اهل خانواده آن را دوست داشته باشند، می‌توانید قالب بزنید.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :