• پنج شنبه 23 اسفند 1403
  • الْخَمِيس 13 رمضان 1446
  • 2025 Mar 13
چهار شنبه 22 اسفند 1403
کد مطلب : 251212
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/xGQDz
+
-

تماشای گزارش

دسر بعد از افطار  با ناپلئون
روی میز غرفه فرانسه، دیس به دیس، کروسانت، کنله، اکلر، ناپلئونی و تارت چیده‌شده که از عطر شیرین و شکلاتی‌شان، بازدیدکنندگان، پا سست می‌کنند. غرفه‌دارش نادر، متولد پاریس است ولی بزرگ شده تهران. از صبح که چشم باز کرده همراه همسر و دخترش سرگرم پختن همین شیرینی‌ها شده که دقایقی بعد از اذان مغرب، بازدیدکنندگان برای‌ دانه به دانه‌شان صف می‌ایستند. حتی رحیم، نگهبان یکی از ورودی‌های محل جشنواره نیز سر زدن به این غرفه را برای بعد از افطار و شیرین شدن کامش نشان کرده‌است.
 
برنج اینجا، برنج آنجا برنج همه‌جا
انواع برنج را می‌توان روی میز حدود 70 غرفه این جشنواره متفاوت دید؛ حتی در بعیدترین غرفه یعنی غرفه نیجریه ایکچوکو، با آگبادای گلدوزی شده‌اش(لباس سنتی مردان) ، جولاف‌رایس (پلوی مخصوص) به بازدیدکنندگان تعارف می‌کند. یا در غرفه ترکیه که علی‌رغم روشن نگه داشتن وارمرظروف  پیلاو (پلوی نخود) و یارما (پلوی بلغور)، بازدیدکنندگان از سِودا و چیچِک (غرفه‌داران)، بیشتر پیِ  انواع بورِک را می‌گیرند؛ بورک‌هایی که خیلی وقت است کفگیرشان به تَهِ دیگ خورده است. در نهایت، سِودا و چیچِک به گفتن عبارت «گولَه‌گولَه» (خداحافظ) بسنده می‌کنند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید