
«حلوازرده» خوراک افطار

نوای دعای سحر، صدای ربنای شجریان و عطر نان تازه سفره افطار میگوید که ماه بندگی خدا آغاز شدهاست؛ ماهی که علاوه بر رسوم مشترکی مثل غبارروبی مساجد، میزبانی از روزهداران یا جزءخوانی قرآن در شهرهای مختلف کشور، آداب و آیین خاص خود را در برخی شهرها حفظ کرده است. یکی از این آیینها طبخ خوراکیهای محلی خاص برای مراسم افطار یا سحری است. به گزارش همشهری، همدانیها برای سفره افطاری خود در کنار چای و خرما، یک شیرینی تدارک میبینند به نام حلوا زرده؛ شیرینی معروفی که در روزهای مختلف سال هم تهیه میشود، اما پای ثابت سفره افطاری است. حلوازرده همدان را معمولا همراه با چای سرو میکنند تا طعم شیرین و معطر آن متعادل شود. گاهی هم این دسر سنتی خوشمزه را همراه با یک برش نان محلی مانند نان سنگک یا نان سنتی همدان نوش جان و روزه خود را باز میکنند. سرو چای و نان در کنار حلوا زرده همدانی به هضم راحتتر آن کمک میکند و باعث افزایش جذب مواد مغذی موجود در حلوا میشود. بافت حلوا زرده همدانی باید کمی سفتتر از فرنی باشد و هنگام قاشق زدن، مانند حلیم کش بیاید. بهدلیل وجود زرده تخممرغ در ترکیب این حلوا، ماندگاری آن کوتاه است و بیش از یکی دو روز در یخچال قابل نگهداری نیست.
خواص حلوا زرده
این حلوا با استفاده از 10عدد زرده تخممرغ و روغن حیوانی تهیه میشود و به همین دلیل کالری بالایی دارد. خواص حلوا زرده همدان بهدلیل داشتن مواد مقوی مانند نشاسته ذرت، روغن حیوانی، شکر، گلاب، تخممرغ، زعفران و خلال پسته در ترکیب آن بسیار است. این دسر سنتی سرشار از مواد مغذی و انرژیزا بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود حافظه کمک میکند. زرده تخممرغ منبعی غنی از پروتئین و ویتامینهای گروه«ب» است که نقش مهمی در سلامت مغز دارد. زعفران نیز با خواص آنتیاکسیدانی خود به کاهش استرس و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک زیادی میکند. همچنین گلاب مورد استفاده در این حلوا موجب شده است این دسر سنتی به یک ترکیب آرامشبخش و ضدالتهاب تبدیل شود. مجموع این خواص
حلوا زرده را به یک دسر مقوی و پرطرفدار برای ماه مبارک رمضان تبدیل کردهاست.