• پنج شنبه 2 اسفند 1403
  • الْخَمِيس 21 شعبان 1446
  • 2025 Feb 20
پنج شنبه 2 اسفند 1403
کد مطلب : 249435
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2R3Lz
+
-

تاکسیرانی پایتخت در مسیر تحول

تاکسیرانی پایتخت در مسیر تحول

مهدی اسماعیل‌پور-روزنامه‌نگار

مرکز همایش‌های برج میلاد، سه‌شنبه شب  میزبان مردان و زنانی بود که از کله سحر تا پاسی از شب پشت رل می‌نشینند و در ترافیک، برف و باران‌ مسافران را در این شهر شلوغ به مقصد می‌رسانند، اما این بار فارغ از کار و بار روزانه چندساعتی را کنار خانواده به خنده و خوشی سپری کردند. در این مراسم 1600نفر از خانواده تاکسیرانان گردهم آمدند تا در جشن اختصاصی خودشان شرکت کنند و در این میان مدیران شهری هم با آنها همراه شدند و خبرهای خوشی به آنها دادند.

 نشاط خانوادگی
بیرون از سالن و در محوطه راهرو، جمعی از تاکسیرانان دور شهردار تهران جمع شده‌اند و از دغدغه‌های خود می‌گویند و تعدادی هم می‌خواهند عکس یادگاری بگیرند. علیرضا زاکانی هم پس از گوش دادن به صحبت تک‌تک افراد، وارد سالن اصلی می‌شود. داخل سالن جای سوزن انداختن نیست. تاکسیرانان به همراه خانواده‌هایشان در کنار هم خوشحال و سرزنده به‌نظر می‌رسند و گروه استنداپ کمدی هم مشغول اجرای برنامه است. دقایقی بعد از آن هم اجرای موسیقی و چند برنامه‌ مفرح ‌ یکی پس از دیگری نشاط حاضران در مراسم را بیشتر می‌کند.

 تولید تاکسی‌های شاسی بلند برقی وطنی
کمی بعد نوبت به سخنرانی شهردار تهران می‌رسد و علیرضا زاکانی ‌ پشت تریبون، بر تعهد شهرداری به بهبود شرایط تاکسیرانان تأکید می‌کند و می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین اقشار جامعه تاکسیران‌ها هستند که با عملکرد خود باعث ایجاد حال خوب مردم می‌شوند، اما امروز ناوگان تاکسیرانی سرحال نیست و از فرسودگی رنج می‌برد؛ به‌نحوی که بالای ۵۰ درصد تاکسی‌های تهران فرسوده‌اند، اما نوسازی گسترده آنها در برنامه ماست. قرارداد واردات ۲۷۵۰۰ تاکسی شاسی برقی را منعقد کرده‌ایم که تا نیمه نخست سال ۱۴۰۴ به‌تدریج وارد ناوگان می‌شوند؛ پس از اجرایی شدن این بخش، خط تولید تاکسی‌های شاسی بلند برقی در کشور راه‌اندازی می‌شود.»

 از تأمین مسکن تا حل مشکل بیمه
بخش دوم صبحت‌های شهردار تهران ویژه رفاه رانندگان تاکسی است. زاکانی می‌گوید: «شهرداری تهران با همکاری دولت به‌دنبال رفع چالش تاکسیرانان است تا پرداخت بیمه رانندگان تاکسی از حالت خویش‌فرما خارج شود .در زمینه مسکن هم اگر بتوانیم با شما(تاکسیرانان) مشارکت کنیم، گام بزرگی برداشته‌ایم؛ چراکه در مسیر تامین مسکن برای ۵۳هزار نفر از کارمندان خود بسته‌ای از هفته آینده فعال خواهد شد. می‌توانیم شرایطی را فراهم کنیم تا مسکن تاکسیرانان با افق روشن تامین شود. آنچه برای ما اهمیت دارد رضایتمندی تاکسیرانان و آرامش آنهاست؛ چون این آسایش در زندگی مردم تأثیر دارد. شورای شهر ششم و مدیریت شهری خود را متعهد می‌دانند گره‌های زندگی تاکسیرانان را باز کنند تا شاهد شادی در زندگی آنان باشیم.»

 آغاز برقی‌سازی‌ و هوشمند‌سازی‌ ناوگان
با هر خبر شهردار تهران، لبخندی تازه روی لبان تاکسیرانان و خانواده‌هایشان می‌نشیند. اما ‌‌ شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران هم با خبرهای دیگری مهمانان خود را خوشحال می‌کند. او می‌گوید: برای نخستین‌بار، پروانه‌های الکترونیک تاکسیرانی صادر شده و تاکنون ۳۰هزار راننده این پروانه را دریافت کرده‌اند. همچنین، سامانه تاکسی‌برخط راه‌اندازی شده که علاوه بر بهبود نظارت بر تاکسی‌ها، امکان پرداخت الکترونیکی کرایه و تعیین نرخ کرایه متناسب با زمان سفر را فراهم کرده است. یکی از دغدغه‌های اصلی شما، موضوع بیمه تأمین اجتماعی است که با همکاری شهرداری تهران و سازمان تأمین اجتماعی، اقدامات اولیه برای رفع این مشکل آغاز شده است. مدیریت شهری تمام تلاش خود را به‌کار خواهد بست تا شرایط کاری و رفاهی رانندگان تاکسی را بهبود بخشد و خدمات مطلوب‌تری به شهروندان ارائه کند.»

نوسازی تاکسی‌ها
  رشد ۲۳درصدی در نوسازی تاکسی‌ها ایجاد شده است.
  تاکنون بیش از ۱۰هزار دستگاه تاکسی در تهران نوسازی شده‌اند.
  سقف وام نوسازی از ۱۵۰میلیون تومان به ۳۰۰میلیون تومان افزایش یافته است.

خدمات درمانی به تاکسیرانان
 ۲۴هزار راننده تاکسی و خانواده‌هایشان تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفته‌اند.
 رانندگان تاکسی بالای ۷۰سال بیمه شده‌اند.
 کمک‌های بلاعوض برای رانندگانی که با بیماری‌های صعب‌العلاج مواجه هستند.

برقی‌سازی‌ ناوگان
  ۲۷هزار و ۵۰۰ دستگاه ،قرارداد منعقد شده توسط شهرداری برای خرید تاکسی برقی است.
  ۱۷۲تاکسی برقی درحال حاضر در فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها و محدوده بازار فعال هستند.
  2هزار دستگاه جدید به‌زودی وارد ناوگان خواهند شد.
  ۵۵۰ کیلومتر پیمایش با هر بار شارژ، توان تاکسی‌های شاسی بلند  برقی است.

برنامه‌های فرهنگی و تفریحی
  برگزاری تورهای گردشگری و زیارتی
   ارائه تخفیف ۵۰درصدی در اماکن ورزشی تحت پوشش شهرداری تهران
   تخصیص تالارهای پذیرایی ویژه رانندگان

پرداخت وام تعمیرات
  ۸۰میلیون تومان وام بـــرای تاکسی‌های سـواری پرداخت می‌شود.
  ۱۰۰ میلیون تومان وام برای ون‌‌تاکسی‌ها پرداخت می‌شود.
  2هزار تاکسی برای دریافت وام در سامانه تاکسیرانی ثبت‌نام کرده‌اند.
  بیش از ۵۰۰ پرونده برای دریافت وام به بانک عامل ارجاع شده است.







 

این خبر را به اشتراک بگذارید