• سه شنبه 18 دی 1403
  • الثُّلاثَاء 7 رجب 1446
  • 2025 Jan 07
دو شنبه 17 دی 1403
کد مطلب : 245365
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KOgpR
+
-

چرا بعضی غذاها باعث نفخ می‌شوند؟

نفخ یکی از مشکلات شایع گوارشی است که بسیاری از افراد هنگام مصرف برخی مواد غذایی تجربه می‌کنند.نفخ معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که دستگاه گوارش به‌دلیل هضم ناکامل مواد غذایی گاز تولید می‌کند. بعضی از خوراکی‌ها حاوی ترکیباتی هستند که هضم‌شان برای معده و روده دشوار است. این مشکل بیشتر به چند دلیل رخ می‌دهد:
- فیبر بالا: مصرف زیاد آن می‌تواند در برخی افراد منجر به تولید گاز و نفخ شود.
- قندهای پیچیده: این قندها در روده بزرگ توسط باکتری‌ها تخمیر می‌شوند و گاز تولید می‌کنند.
- گوگرد: سبزهایی مثل کلم بروکلی حاوی ترکیبات گوگردی هستند که می‌توانند گازهای بدبو ایجاد کنند.
- مقاومت به هضم: برخی ترکیبات مانند نشاسته مقاوم یا قندهای الکلی در معده و روده کوچک هضم نمی‌شوند و به روده بزرگ می‌رسند؛ جایی که باکتری‌ها آنها را تخمیر و گاز تولید می‌کنند.

این خبر را به اشتراک بگذارید