• دو شنبه 26 آذر 1403
  • الإثْنَيْن 14 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 16
شنبه 17 آذر 1403
کد مطلب : 242439
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/663mL
+
-

رژیم‌مدیترانه‌ای جشن ایتالیایی

سوژه روز
رژیم‌مدیترانه‌ای جشن ایتالیایی

مسعود میر

یک استاد تاریخ ایرانی - هوشنگ شهابی - در جستارها و سلسله‌سخنرانی‌هایش با محور خوراک ایرانیان تأکید می‌کند برای اینکه بدانیم چه چیز بر یک ملت گذشته باید از زندگی روزمره مردمانش هم اطلاع داشته باشیم و تاریخ یک ملت را فقط جنگ‌ها و پادشاهان و حکومت‌های آن کشور رقم نمی‌زنند و زندگی عادی مردمان عادی هم مهم قلمداد می‌شود و در این میان، غذا و خوراک موضوع بسیار مهمی در تحلیل تاریخ یک سرزمین است.
با این پیش‌فرض وقتی صحبت از غذای ایتالیایی و ذائقه ایرانی‌ها می‌شود، همه ما خیلی سریع یاد اسپاگتی و پاستا و پیتزا می‌افتیم، یاد غذاهایی که دهه‌هاست در خانه‌های ما ایرانیان طبخ و البته به‌وفور در رستوران‌ها عرضه می‌شود. در هفته آشپزی ایتالیایی چیزی ورای همه غذاهای آن رستوران‌های قدیمی و جدیدی که پاستا و پیتزا دست مشتری می‌دهند سرو می‌شود. حرف از رژیم غذایی مدیترانه‌ای است که خودش حدود یک ‌دهه پیش به‌عنوان میراث ناملموس جهانی در یونسکو به ثبت رسید و البته خوش‌ذوقی و سختگیری ایتالیایی‌ها که در پخت غذاهای سالم و خوشمزه زبانزد هستند. 2روز پیش هم در باغ فرمانیه یا همان باغ فرمانفرما که محل اقامت سفیر ایتالیا در تهران است، یک دورهمی جذاب برگزار شد که مناسبتش ترویج آشپزی ایتالیایی و البته رژیم غذایی مدیترانه‌ای بود، رژیمی که یکی از سالم‌ترین عادت‌های غذایی در جهان است و به کاهش بیماری‌های قلبی، دیابت، بیماری‌های تنفسی و اختلالات عصبی کمک می‌کند. گل سرسبد رژیم غذایی مدیترانه‌ای را در غذاهای ایتالیایی می‌توان سراغ گرفت که عمدتا از مواد غذایی گیاهی به‌خصوص غلات کامل، روغن زیتون، سبزیجات و البته مقدار اندکی گوشت تشکیل می‌شود و نه‌تنها انتخابی سالم برای خوراک به‌ شمار می‌آید، بلکه نمادی از همنشینی و اشتراک و احترام به سنت‌هاست.
ما ایرانی‌ها در خاورمیانه عاشق غذاهای مدیترانه‌ای هستیم و ایتالیایی‌ها هم استاد تمام‌عیار این غذاها به شمار می‌روند. پس هفته آشپزی ایتالیایی
خوش بگذرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید