• پنج شنبه 4 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 23 رجب 1446
  • 2025 Jan 23
پنج شنبه 24 آبان 1403
کد مطلب : 240467
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjyE1
+
-

نبرد ‌با تحریم‌ها در اجلاس باکو

هیأت محیط‌زیستی ایران در اجلاس کاپ 29 روایتگر تاثیر تحریم‌های ظالمانه بر محیط‌زیست ایران شد

گزارش 2
نبرد ‌با تحریم‌ها در اجلاس باکو

زهرا رفیعی- روزنامه‌نگار

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در اجلاس جهانی تغییر اقلیم در باکوی آذربایجان شرکت و بر موضع ایران مبنی بر برابر نبودن شرایط کشور در کاهش کربن زمین به‌دلیل فشار مضاعف تحریم‌ها تأکید کرد. از آنجا که اقتصاد کشور بر پایه تجارت سوخت‌های فسیلی قرار گرفته شرایطش با کشورهای دیگر که عمدتا واردکننده سوخت‌های فسیلی هستند فرق می‌کند. حضور فعال ایران در کنوانسیون‌های جهانی و ارائه «برنامه‌های بلند‌پروازانه» برای رسیدن به اهداف جهانی نیاز به حمایت بین‌المللی دارد. در شرایطی قرار داریم که نه‌تنها این حمایت‌های مالی و فناورانه وجود ندارد، بلکه تحریم‌های همه‌جانبه مانع از تحقق برنامه‌های داخلی و ملی شده است. در شرایطی که کشورهای دنیا در کاپ قبلی به نتیجه مطلوبی در زمینه اجرای تعهدات و تامین منابع مالی و هزینه‌کرد بودجه‌های مصوب نرسیدند، انتظار داشتن از ایران دور از انصاف و غیرمنطقی است. چون ایران نیز مثل سایر کشورهای در حال توسعه در انتظار اجرایی شدن تعهدات مالی بین‌المللی کشورهای توسعه یافته است.

با تحریم‌ها، انتظارات از ایران غیرمنطقی است
شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست: ایران عضو کنوانسیون تغییر اقلیم است و در این راستا اقدامات خوبی انجام داده اما تحریم‌های ظالمانه دسترسی به تکنولوژی‌های نوین، به روزرسانی صنایع، منابع مالی و سرمایه‌گذاری‌های خارجی را برای ایران به‌طور چشمگیری محدود کرده است. تا زمانی که تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل رفع نشود، انتظار پایبندی به اصول و اهداف این کنوانسیون، بدون توجیه و غیرمنطقی است. انتظار می‌رود در کاپ ۲۹، راه‌اندازی نظام اندازه‌گیری، گزارش‌دهی و راستی‌آزمایی (MRV)، تبادل انتشار و کاهش انتشار با اقدامات بهینه‌سازی مصرف انرژی و توسعه تجدیدپذیرها با دیپلماسی فعال محیط‌زیست، موجبات مدیریت و سازگاری با تبعات تغییر اقلیم را در پی داشته باشد. کشورها باید به‌طور برابر به فناوری‌ها، دانش، سرمایه‌گذاری و انرژی هسته‌ای دسترسی داشته باشند تا سهم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر را برای تحقق این هدف افزایش دهند. از این رو، تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه نباید مانع تلاش‌های کشورهای عضو در این مسیر شوند.

نگرانی کشورهای در حال توسعه
شارلی‌ انویه‌ تکیه، عضو هیأت پارلمانی ایران در اتحادیه بین‌المجالس جهانی: نگرانی عمده ایران عدم‌اجرای تعهدات از سوی دولت‌های صنعتی و توسعه‌یافته است. با توجه به عملیاتی شدن صندوق جبران خسارت‌های ناشی از تغییر اقلیم، امیدواریم کشورهای توسعه‌یافته منابع مالی مورد نیاز این صندوق را به شکل کافی و قابل پیش‌بینی تامین کنند.

اقدامات ایران در اجرای مفاد کنوانسیون تغییر اقلیم با وجود تحریم
   تدوین سند اقتصاد کم کربن
   تدوین برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم
   درج موضوع تغییر اقلیم در قالب بند الحاقی به ماده۲۲ برنامه هفتم توسعه کشور
   تشکیل کارگروه ملی تغییر اقلیم با حضور دستگاه‌های ذی‌صلاح
   تبدیل نیروگاه‌های سوخت فسیلی به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی
   کاهش انتشار گازهای آلاینده در صنعت نفت و گاز
   توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و هسته‌ای





 

این خبر را به اشتراک بگذارید