• شنبه 27 مرداد 1403
  • السَّبْت 11 صفر 1446
  • 2024 Aug 17
شنبه 20 مرداد 1403
کد مطلب : 232313
+
-

جهان نما

غذای محبوب ایرانی جهانی شد

آب‌دوغ خیار از آن غذاهای اصیل ایرانی است که تابستان‌ها حسابی طرفدار پیدا می‌کند. حالا دستور تهیه این غذای محبوب در بخش آشپزی نیویورک‌تایمز آمده و بازتاب زیادی هم داشته است. نیویورک‌تایمز نوشته: «این سوپ سرد کلاسیک ایرانی زیبا و ساده، برای روزهای گرم تابستانی، از آن غذاهایی است که وقتی آن را می‌خورید، انگار با صندلی نشسته‌اید توی یخچال! دوغ به مایعی گفته می‌شود که طی یک فرایند از ماست به‌ دست می‌آید، اما این غذا اغلب با مخلوط ماست و آب تهیه می‌شود. در اینجا، دوغ خامه‌ای و تند با ماست ساده و چیزهای مختلف دیگر مخلوط می‌شود. سپس مجموعه‌ای از مواد خنک کننده، ترد، شیرین و خوش طعم به این دوغ اضافه می‌شود، همراه با گیاهان و ادویه‌ها برای یک وعده غذایی با طراوت و رضایت‌بخش.»

حشرات به جای گوشت گاو

چیزی که شاید شنیدنش هم خیلی از ما ایرانی‌ها را منزجر کند، خوردن حشرات است، اما چه خوشمان بیاید چه نه، در حال حاضر مردم در بیش از ۱۰۰کشور جهان به ‌طور منظم از بیش از 2هزار گونه حشرات تغذیه می‌کنند. اما بیشتر این حشرات هنوز از طبیعت برداشت می‌شوند و پرورش آنها در مقیاس صنعتی یک نوآوری جدید است که احتمالا آینده رژیم غذایی جهانی را متحول خواهد کرد. زنجیره فروشگاه‌های سی‌نزبری (Sainsbury) در سال ۲۰۱۸ شروع به فروش جیرجیرک‌های برشته شده کرد و نظرسنجی مرکز افکارسنجی یوگاو (YouGov) در سال ۲۰۱۹ نشان داد که یک سوم بریتانیایی‌ها انتظار داشتند که مصرف حشرات تا سال ۲۰۲۹ رواج پیدا کند.  این روزها رستوران یام باگ غذاهای متنوعی را بر پایه حشرات مختلف سرو می‌کند، اما تخصص اصلی آنها به عرضه متفاوت جیرجیرک به‌عنوان جایگزین گوشت بدل شده است. آرون توماس، یکی از بنیانگذاران یام باگ، می‌گوید: «جیرجیرک طعمی شبیه گوشت گاو یا بره دارد، افزون بر این رنگ قهو‌ه‌ای آن هم کاملا شبیه گوشت گاو و بره است.»



 

این خبر را به اشتراک بگذارید