کرمانیها با پخت آش بلغور که به آن آش عاشوری میگویند، نخستین روزماه محرم را آغاز میکنند.این آش برای از دسترفتگانی که سالهای قبل از دنیا رفتهاند نیز در دهه اولماه محرم پخته میشود.آش عاشوری نوعی آش بلغور است که در طول شب پخته و قبل از طلوع آفتاب بین همسایگان توزیع میشود. آیین پخت نذریآش عاشوری از 6 نسل پیش بین کرمانیها رواج داشتهاست. رسم بر این بود که قسمتی از گوشت قربانیماه ذیالحجه را برای پختآش عاشوری درنخستین روز محرم کنار میگذاشتند. این رسم برای متوفی نیز انجام میشود و هر خانواده برای ادای نذری آش عاشوری در خانه متوفی جمع میشوند و نذری را آماده میکنند. انتخاب روز و زمان پخت آش عاشوری به زمان فوت عزیز از دسترفته بستگی دارد؛ اگر از فوت او، مدت کوتاهی گذشته باشد، آش عاشوری در روزهای اول محرم پخته میشود و اگر از زمان درگذشت او مدت طولانی گذشته باشد پخت و توزیع این آش در روزهای دیگری غیراز محرم هم پخته میشود.
آش عاشوری
در همینه زمینه :