برای چه غذایی چه گوشتی بخریم؟
نیمشقه
نصف یک شقه که شامل سردست یا ران است.
ران و مغز ران
همان پای حیوان ذبح شده است و بهدلیل داشتن چربی کم، مناسب برای تهیه انواع خورش، چلوگوشت و کباب.
راسته
گوشت دوطرف ستون فقرات که با استخوان و بدون استخوان عرضه میشود؛ مناسب برای تهیه کباب برگ، شیشلیک و انواع
خورش.
سردست
بالای دست و سرسینه قرار دارد. چربی آن کم و ارزانقیمتتر از ران است و استخوان بیشتری دارد؛ مناسب برای تهیه خورش و کباب و باقالیپلو.
سرسینه
جلوی قفسه سینه که از قسمت زیر شکم بریده میشود و ممکن است دنده و استخوان هم به آن وصل باشد؛ مناسب برای گوشت چرخکرده و آبگوشتی.
ماهیچه
گوشت لخم که بخش بالای ران یا سردست است و در 2 نوع بدون استخوان و با استخوان عرضه میشود؛ مناسب برای تهیه باقالیپلو و چلوماهیچه.
فیله
گوشت پشت کمر؛ مناسب برای تهیه استیک، انواع کباب مثل چنجه و کباب برگ.
گردن
استخوان آن نسبت به بقیه بخشها بیشتر است؛ مناسب برای تهیه چلوگردن، آبگوشت، باقالیپلو و انواع خورش.
دنده
دنده دارای بیشترین استخوان است و ارزانتر از سایر قسمتهاست. گوشت آن نازک و لطیف است؛ مناسب برای تهیه آبگوشت، شیشلیک، دنده کباب و پلوهای مخلوط.
قلوهگاه
زیر شکم قرار دارد و بافت پرچربی دارد؛ مناسب برای تهیه گوشت چرخکرده به همراه گوشت گوساله، پخت حلیم و تهیه کوبیده.
دنبالچه
قسمت چرب دام که با مقداری گوشت برای آبگوشت مناسب است.
گوشت شتر
برای انواع خورش، کباب و گوشت چرخکرده مناسب است.
شقه گوسفندی
نصف لاشه که از درازا به 2 نیم تقسیم شده باشد؛ مناسب برای پخت انواع خورش، گوشت چرخکرده و آبگوشت.