سوپ «گرماو» کردی
سوپ گرماو یکی از غذاهای محلی کردهاست که بهدلیل داشتن آب مرغ، قلم و حبوبات مغذی به همراه سیبزمینی ارزش غذایی زیادی دارد. وجود سیبزمینی در این سوپ آن را به منبع کربوهیدرات و یک غذای کامل تبدیل کرده است.
مواد لازم
نخود آبگوشتی و لوبیا قرمز: یک لیوان جوی پوست کنده: نصف لیوان
سیبزمینی: 2عدد آب قلم یا آب مرغ: 2 لیوان پیاز بزرگ: یک عدد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم روغن: به میزان لازم جعفری تازه: یک دسته
روش تهیه
1. لوبیا، نخود و جو را که از شب قبل خیسانده شده، با مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا حبوبات به مدت نیمساعت نیمپز شود.
2. پیاز رنده شده را تفت دهید. وقتی پیاز نرم و طلایی شد، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.
3. حبوبات پخته را داخل پیازداغ بریزید. مقداری آب جوش اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود 2ساعت زمان بدهید تا حبوبات کاملا بپزد.
3. آب قلم را همراه با سیبزمینی نگینی شده به قابلمه سوپ اضافه کنید و دوباره درب قابلمه را ببندید.
4. صبر کنید تا سوپ 45دقیقه دیگر بپزد و حسابی لعاب بیندازد. سپس آن را با جعفری تزئین کنید.
نکـته
اگر از قرص استاک استفاده میکنید حواستان باشد که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد. در آخر غذا را مزه کنید و اگر نیاز بود نمک اضافه کنید. به جای قرص استاک میتوانید از دو لیوان آب مرغ استفاده کنید.