• سه شنبه 11 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 21 شوال 1445
  • 2024 Apr 30
چهار شنبه 9 اسفند 1402
کد مطلب : 219570
+
-

خواص شگفت‌انگیز خوراکی‌های تلخ

آرش نهاوندی ؛ روزنامه‌نگار

خوراکی‌های تلخ اغلب در دنیای ترجیحات آشپزی ما ایرانی‌ها نادیده گرفته می‌شوند، در ایران بسته به سنت غذایی در هر منطقه و هر استان عموما تمایل به مزه‌های شیرین و ترش و شور است، زیرا از نظر چشایی ما به‌طور طبیعی به شیرینی و شوری تمایل داریم. با این حال، پذیرفتن قسمت تلخ طعم می‌تواند مزایای  زیادی را به همراه داشته باشد.
گنجاندن خوراکی‌های تلخ در رژیم غذایی روزانه نه‌تنها به وعده‌های غذایی شما تنوع می‌بخشد، بلکه به سلامت کلی کمک می‌کند. در این مطلب 4 خوراکی تلخ را معرفی می‌کنیم که می‌توانند هر روز در بشقاب شما جای بگیرند.

دانه‌های شنبلیله
 شنبلیله که ازسبزی‌های محبوب ما ایرانی‌ها در طبخ خورش قورمه‌سبزی است، نه‌تنها به بهتر شدن طعم غذا کمک می‌کند، بلکه فوایدی نیز برای سلامتی دارد. دانه‌های شنبلیله سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و به‌دلیل پتانسیل خود در کاهش سطح قند خون شناخته شده‌اند.
زردچوبه
زردچوبه یک ادویه مهم در طبخ غذاهای ایرانی است که ما آن را به‌طور ویژه در خورش‌های دارای گوشت و مرغ استفاده می‌کنیم. زردچوبه نه‌تنها طعم غذاها را افزایش می‌دهد، بلکه ته‌مزه تلخی نیز دارد به‌ویژه اگر آن را زیاده از حد در غذا استفاده کنیم. با وجود طعم تلخ، زردچوبه برای سلامتی بسیار مفید است.
کاکائو
کاکائوی خام یا شکلات تلخ با محتوای کاکائوی بالا ممکن است طعم تلخی را به‌دلیل فلاونوئیدهایی مانند کاتچین و اپی‌کاتچین ایجاد کند. این ترکیبات دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی هستند که به‌طور بالقوه خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند و عملکردهای شناختی را تقویت می‌کنند.
کدوی تلخ
کدوی تلخ محصولی‌است که به دلیل طعم تلخ آن چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد؛ زیرا بسیاری از مردم تمایل دارند از مصرف آن به‌دلیل طعم متمایزش اجتناب کنند. اگر خود را در میان کسانی می‌بینید که از مصرف کدوی تلخ اجتناب می‌کنند، شاید تعجب کنید که بدانید کدوی تلخ، جدا از کم‌کالری بودن، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها‌ست. علاوه بر این  کدوی تلخ به کنترل سطح قند خون، بهبود هاضمه و تقویت ایمنی کمک می‌کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید