• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 11 بهمن 1402
کد مطلب : 217316
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/BgYRo
+
-

خبر جنجالی سخنگوی اقتصادی دولت

درآمد 123 اینفلوئنسر، 2/3هزارمیلیارد تومان

گزارش
درآمد 123 اینفلوئنسر، 2/3هزارمیلیارد تومان

محسن امین- روزنامه‌نگار

برخی از خبرنگارها سؤال‌شان را از روی متن و کتابی می‌خواندند و منتظر جواب می‌ماندند. اغلب هم دوربین موبایلشان را سمت وزیر می‌گرفتند تا جواب اختصاصی آقای وزیر به سؤال‌شان را فیلم بگیرند و لابد بفرستند برای انتشار در کانال خبری رسانه‌شان در شبکه‌های اجتماعی؛ برخی خبرنگارها هم سؤال‌شان را بداهه رو به وزیر می‌پرسیدند و بعد، با موبایل‌شان مشغول تایپ سریع جواب می‌‌شدند تا بفرستند برای رسانه‌شان.نشست خبری در عصر رسانه‌های اجتماعی چنین شکلی دارد. اتفاقا آقای وزیر هم در جواب یکی از سؤال‌ها در مورد مالیات اینفلوئنسرها صحبت از بیش از 2هزار میلیارد تومان درآمد حدود 100اینفلوئنسر کرد که شبکه‌های اجتماعی برایشان حسابی نان داشته اما کماکان حاضر نشده‌اند اظهارنامه مالیاتی پر کنند و مالیات بدهند. وزیر اقتصاد هر دو هفته یک‌بار در نشست با خبرنگاران شرکت می‌کند و با عنوان سخنگوی اقتصادی دولت، پشت تریبون می‌رود و به سؤال خبرنگاران حدود 20رسانه رسمی که دور میز کنفرانس نشسته‌اند، ایستاده پاسخ می‌دهد. احسان خاندوزی در نشست 10بهمن ماه، 21دقیقه صحبت مقدماتی كرد  و سپس نوبت به سؤال خبرنگاران رسید. البته غیراز آنهایی که به تعبیر آقای وزیر، در ترافیک بهشت، مانده بودند و به نشست خبری نرسیده بودند؛ خیابانی که به خیابان صوراسرافیل می‌رسد؛ مشهورترین روزنامه دوره مشروطه. آقای وزیر یک نکته مهم در جمع‌بندی همه حرف‌هایش داشت: کاهش تورم را باید با افزایش قدرت خرید، در سفره مردم محسوس کنیم. خلاصه‌ای از آنچه خاندوزی دیروز مطرح کرد را در ادامه می‌خوانید.

درآمد 2/3هزار میلیارد تومانی 123اینفلوئنسر در یک سال!
گرفتن مالیات از فعالان پیشتاز فضای مجازی که بیش از 500هزار دنبال‌کننده دارند، حکم قانون بودجه است. در این مسیر 551فعال فضای مجازی شناسایی شدند که مشمول حکم قانون بودجه بودند که 123نفر از آنها در سال1400 معادل 2.3هزار میلیارد تومان واریز به حساب‌های شخصی خود داشتند. سازمان مالیاتی در جهت شناسایی درآمدهای اینفلوئنسرها مصر است؛ هرچند که تاکنون این افراد حاضر به تکمیل و ارائه اظهارنامه‌ها نشده‌اند.

4میلیون‌و700هزار نفر مشمول جدید برای سهام عدالت کشف کردیم
دولت 4میلیون‌و700هزار نفر مشمول جدید برای اعطای سهام عدالت کشف کرده است. اما سبد سهام برای اختصاص به جاماندگان، نیازمند مصوبه هیأت وزیران است و به این دلیل که برخی وزارتخانه‌ها هنوز سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر برای سهام عدالت را مورد موافقت قرار نداده‌اند، سبد سهام جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نشده است. امیدواریم بتوانیم تا پایان سال موافقت وزارتخانه‌ها را برای ترکیب سبد سهام دریافت کرده و این اقدام را به‌ثمر برسانیم.

یک‌میلیون‌و355هزار مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها صادر کردیم
برآوردهای دولت حاکی از آن است که الکترونیکی شدن صدور مجوزها به طور کاملا محسوسی در کاهش فرصت‌ها و زمینه‌های فساد مؤثر بوده است. اگر یک‌میلیون‌و355هزار مجوزی که تا امروز از طریق درگاه ملی مجوزها برای متقاضیان صادر شده را درنظر بگیریم، درگاه ملی مجوزها حدود 10میلیون بار فرصت مواجهه حضوری با مامورین دولت و دستگاه‌های مختلف و صرف وقت و هزینه برای صدور مجوز را کم کرده است. صدور مجوزها به‌دلیل کاهش مراجعات به دستگاه‌های دولتی قطعا در کاهش مفاسد اقتصادی مؤثر بوده است.

تلاش کردیم فعالان اقتصادی را از اخبار «صبح‌جمعه‌ای» دور نگه داریم
نفس تدوین بسته‌های سیاستی این بود که سرخط تدابیر بخش‌های مختلف به اطلاع فعالین اقتصادی رسانده شود. این موضوع هم برای سیاستگذار تعهد ایجاد می‌کند و هم موجب کاهش بی‌اطلاعی فعالین اقتصادی از تصمیمات دولت می‌شود. درواقع دولت می‌خواست جامعه اقتصادی را از اخبار «صبح‌جمعه‌ای» دور نگه دارد. در حوزه سیاست‌های مهار تورم هم، آمارها نشان می‌دهد نرخ رشد نقدینگی از 33.1درصد در ابتدای فروردین‌ماه امسال به 27درصد در پایان آذرماه کاهش پیدا کرده است. علاوه بر اینها در محور کنترل عوامل کوتاه‌مدت مؤثر بر تورم مانند ارز، تلاش دولت این بود که ثبت سفارش‌ها برای واردات اقلام به کشور از روند گذشته که کالا وارد می‌شد، بعد صف طولانی ثبت سفارش‌ها شکل می‌گرفت، فاصله بگیرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید