تخممرغ آبپز بهتر است یا املت؟
آرش نهاوندی- مترجم
تخممرغ یکی از محبوبترین غذاهای اصلی است که مردم سراسر جهان در زمان صبحانه بهعنوان یکی از غذاهای یا در کنار وعدههای غذایی اصلی یا بهعنوان میان وعده از خوردن آن لذت میبرند. وقتی صحبت از تغذیه به میان میآید، تخممرغ یک بسته کامل ارائه میدهد؛ زیرا حاوی تمام مواد مغذی است. بیجهت نیست که حتی یک روز جهانی هم برای بزرگداشت تخممرغ در نظر گرفتهاند که هفدهم مهرماه است.
تصور کنید به قدری مهم است که هم روز جهانی دارد و هم روزانه حداقل یکی، دو تخممرغ را برای حضور در سبد غذایی توصیه کردهاند.یک تخممرغ تقریبا حاوی ۷۲کالری، ۶گرم پروتئین و ۵گرم چربی سالم ازجمله اسیدهای چرب امگا۳ است. تخممرغها سرشار از پروتئینهای باکیفیت هستند و تمام آمینو اسیدهای ضروری برای ترمیم و رشد عضلات را فراهم میکنند. بهگزارش تایمز آف ایندیا، تخممرغ با مواد مغذی متنوع خود بهطور قابل توجهی به یک رژیم غذایی متعادل و مغذی کمک میکند. وقتی صحبت از دستورالعمل پخت تخممرغ میشود، 2 نوع غذا وجود دارد که در سراسر جهان اکثر مردم از آنها لذت میبرند، تخممرغ آبپز و املت. اما آیا میدانید کدام یک از آنها بهتر است؟ در این مطلب درباره 2 نوع اصلی پخت تخممرغ تجزیه و تحلیل دقیق انجام گرفته که به شما کمک میکند تا تعیین کنید که کدام یک از این 2 غذا برای سلامتی عالی است.
فواید تخممرغ
تخممرغ یک منبع پروتئین کامل است که باعث ترمیم و رشد عضلات میشود، حاوی ویتامینهای D، B12 و ریبوفلاوین هستند که برای تولید انرژی و سرزندگی کلی ضروری هستند. تخممرغ سرشار از «کولین» است که باعث حفظ سلامت و رشد مغز بهویژه در دوران بارداری میشود. آنتی اکسیدانهای موجود در تخممرغ همچنین برای سلامت چشم مفید است و خطر دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن را کاهش میدهد. برخلاف نگرانیهای گذشته، مصرف متوسط تخممرغ تأثیر قابلتوجهی بر سلامت قلب ندارد. تخممرغ حاوی چربیهای غیراشباع سالم است و میتواند به افزایش سطح کلسترول خوب کمک کنند.
تخممرغ آبپز
تخممرغ آبپز یک گزینه ساده و مغذی است. یک «تخممرغ آبپز بزرگ» حاوی حدود ۷۸کالری است که تعادل خوبی از پروتئینها، چربیها، ویتامینها و موادمعدنی ضروری را فراهم میکند. جوشاندن بیشتر، مواد مغذی تخممرغ را حفظ و آن را به گزینهای مناسب برای یک وعده غذایی سالم تبدیل میکند.
املت
املتها در حالی که خوشمزهاند و در همه وعدهها میتوان آنها را مصرف کرد، اغلب شامل پختن تخممرغ با مواد اضافی مانند پنیر، سبزی و گاهی اوقات گوشت میشوند. مشخصات غذایی یک املت میتواند براساس مواد تشکیلدهنده آن بسیار متفاوت باشد. درحالیکه املتها بهدلیل مواد افزوده شده میتوانند حاوی پروتئین بالاتری باشند و همچنین میتوانند کالری و چربیهای ناسالم بیشتری نیز داشته باشند؛ بهخصوص اگر با روغن یا کره زیاد پخته شوند. با این حال، املت فرصتی برای ترکیب مواد مغذی متنوع از سبزیجات و پروتئینهای بدون چربی فراهم میکند و ارزش غذایی کلی آن بالاست.
مقایسه ارزش غذایی تخممرغ آبپز با املت
از نظر تغذیه، تخممرغ آبپز بیشتر خواص طبیعی خود را حفظ میکند؛ زیرا بدون چربی یا بدون مواد افزودنی پخته میشود. فرایند جوشاندن، پروتئینها و موادمغذی تخممرغ را حفظ و آن را به گزینه سالمتری از نظر حداقل افزودنیها و کاهش محتوای کالری تبدیل میکند.از سوی دیگر، املتها اگرچه بهطور بالقوه از نظر پروتئین و موادمغذی اضافی از مواد افزوده شده غنیتر هستند، اما بهدلیل استفاده از روغنهای پختوپز و سایر مواد پرکالری، میتوانند کالری و چربیهای اشباع بیشتری نیز داشته باشند، درحالیکه تخممرغ آبپز سادگی و حفظ مواد مغذی طبیعی را ارائه میدهد، املتها از سوی دیگر، زمانی که با دقت با مواد مغذی تهیه میشوند، میتوانند با سبزی و پروتئینهای بدون چربی، مشخصات کلی تغذیهای را بهبود بخشند. صرفنظر از شکل آن، تخممرغ یک منبع غذایی غنی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد که آن را به یک مکمل ارزشمند برای هر رژیم غذایی متعادل تبدیل میکند. این بستگی به انتخاب فرد دارد که تخممرغ آبپز یا املت را بیشتر میپسندد.