• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
دو شنبه 19 تیر 1402
کد مطلب : 196891
+
-

شربت‌هایی علیه تابستان و گرما

شربت‌هایی علیه تابستان و گرما

تابستان که از راه می‌رسد، یکی از مهم‌ترین مواردی که باعث آزار شهروندان می‌شود، گرما و گرمازدگی است. طبیعی است که خیلی‌ها هم بخواهند با آب یخ و نوشیدنی، گرمازدگی‌شان را رفع کنند. اما آیا این بهترین روش برای رفع گرمازدگی و تشنگی‌های تابستانی است؟ شاید این چنین نباشد.
فاضله حیدریان‌مقدم، متخصص طب سنتی علوم‌پزشکی شهیدبهشتی در گفت‌وگو با فارس، در این‌باره نکته‌های جالبی را مطرح کرده است. خوشبختانه طب سنتی ایرانی در این زمینه گزینه‌های مناسبی را در چنته دارد و الزاما نیازی نیست از نوشیدنی‌ها و نوشابه‌هایی که کم‌ضرر نیستند، برای رفع تشنگی استفاده کنید. حیدریان‌مقدم در این‌باره می‌گوید: «در فصول گرم سال به‌دلیل شدت گرمای هوا، قوت هاضمه معده کاهش می‌یابد. در تابستان و هوای گرم باید از غذاها و نوشیدنی‌های سبک که هضم راحتی دارند استفاده کرد.» این متخصص طب سنتی حرف‌هایش را چنین ادامه می‌دهد: «در فصل گرما برای پیشگیری از گرمازدگی تهیه شربت سکنجبین و تخم کاسنی، عناب و زرشک و خاکشیر یخ‌زده و آبلیمو می‌تواند به میزان قابل‌توجهی مفید باشد.»در ادامه این متخصص طب سنتی درباره درست کردن این شربت‌ها می‌گوید: «برای تهیه سکنجبین 3پیمانه شکر را با 4پیمانه آب و یک پیمانه سرکه انگوری یا سرکه سیب بجوشانید، کمی از شربت را با یک قاشق چایخوری تخم کاسنی خیس خورده و با یک لیوان آب بنوشید. برای تهیه شربت عناب و زرشک هم 10عدد عناب را له کرده با 2قاشق غذاخوری زرشک در یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند و سپس مواد را صاف کرده و با یک قاشق غذاخوری شکر، شیرین کنید و خنک بنوشید. شربت خاکشیر یخ زده و آبلیمو هم به این صورت تهیه می‌شود که 2قاشق غذاخوری خاکشیر خیسانده را در جایخی بریزید، 2قاشق غذاخوری شکر، 2عدد لیمو تازه و یک لیوان آب را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس یک مکعب خاکشیر یخ‌زده در آن انداخته و بعد از هم زدن میل کنید. تهیه شربت به‌لیمو هم چنین است که مقدار مناسبی شکر را با یک پیمانه آب کمی جوشانده، سپس یک پیمانه آبلیمو تازه به آن اضافه کنید و بعد از کمی جوشیدن آن را خاموش کنید، این شربت را با آب خنک رقیق کرده و میل کنید. دوغ ترش و تخم شربتی هم به این صورت درست می‌شود: 2 قاشق غذاخوری تخم شربتی را در آب خیسانده، با یک لیوان دوغ ترش رقیق شده  مخلوط کنید و خنک بنوشید.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید