• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
دو شنبه 19 دی 1401
کد مطلب : 182280
+
-

افزایش ۷۵درصدی چاقی و اضافه وزن در کشور

در دهه50 چاقی در کشور کمتر از ۲۰درصد بوده اما حالا به حدود ۷۵درصد رسیده و مسائل ژنتیک همراه با پدیده‌های محیطی ازجمله سبک زندگی، غذا خوردن، استرس در افزایش این آمار مؤثر بوده است. این در حالی است که براساس آخرین بررسی‌های کشوری بیشترین اضافه وزن و چاقی در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و مازندران وجود دارد چون مردم این مناطق گوشت و روغن بیشتری استفاده می‌کنند و کمترین اضافه وزن و چاقی هم در سیستان و بلوچستان و مناطق حاشیه خلیج‌فارس ثبت شده است. فریدون عزیزی، رئیس پژوهشگاه غدددرون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دراین‌باره بر تغییر سبک زندگی، آموزش استفاده کمتر از خودرو، افزایش فعالیت بدنی و خودداری از مصرف غذاهای فرآوری شده، پرکالری و تنقلات تأکید می‌کند و می‌گوید: «چاقی در کشور طی نیم‌قرن گذشته ۳برابر شده است. در مدت ۲۵سال گذشته اضافه‌وزن و چاقی در کودکان تهرانی 5درصد بود اما اکنون به ۲۰درصد افزایش یافته و سلامت آنها در بزرگسالی را در معرض خطر قرار می‌دهد چرا که چاقی ارتباط مستقیمی با عوارض قلبی دارد و آن را تشدید می‌کند.»‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید