• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
یکشنبه 29 آبان 1401
کد مطلب : 177520
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/JZqp9
+
-

با ادویه‌های قدیمی چه کنیم؟

فاطمه عباسی

ادویه هم تاریخ انقضا دارد، هرچند خیلی بعید است کپک بزند یا شما را مسموم کند اما عطر و خاصیت خود را از دست می‌دهد. اما اگر ادویه قدیمی دارید لازم نیست آن را دور بریزید بلکه کافی است آن را به این روش‌ها دوباره استفاده کنید.
بسیاری از مردم فکر می‌کنند که ادویه‌ها به‌دلیل خشک بودن دلیلی برای خراب شدن‌ ندارند اما این طرز فکر درست نیست! ممکن است ادویه‌ها کپک نزنند یا فاسد نشوند اما با گذشت زمان بدون فایده می‌شوند.
میزان طولانی بودن این زمان به نحوه تهیه و نگهداری آنها بستگی دارد. روش‌هایی وجود دارد که بتوان خواص هر ادویه را تا مدتی حفظ کرد و البته راهکارهایی هم برای استفاده از ادویه‌های قدیمی وجود دارد.
ادویه تازه عطر و طعم بیشتری به غذا می‌دهد مگر نه اینکه ما ادویه‌ها را برای عطر و طعم آنها به غذا اضافه می‌کنیم؟ پس اگر قصد ندارید ادویه‌ای را به سرعت مصرف کنید آن را به شکل آسیاب نشده نگه‌دارید. گیاهان آسیاب نشده‌ای مثل فلفل، زیره، میخک و... را می‌توان ۳ الی ۴ سال نگه‌داشت.
اما اگر زنجبیل، زردچوبه و انواع فلفل مثل پاپریکا یا چیلی را آسیاب کردید باید در عرض حداکثر ۲ سال استفاده کنید تا از خواص دارویی آنها هم بهره‌مند شوید. گیاهانی مثل ریحان، اورگانو، آویشن و ادویه‌های ترکیبی را سریع‌تر و در عرض یک‌سال مصرف کنید. البته دقت کنید که ادویه‌های خالص خود را در شیشه‌هایی در بسته و در فضایی خنک و خشک نگهداری کنید. وانیل و نمک از این محدودیت‌ها مستثنا هستند هرچند ممکن است با رطوبت محیط دچار چالش شوید.
با این حال، چاشنی‌هایی در کابینت همه ما پیدا می‌شوند که قدیمی شده‌اند و شاید حتی برآورد درستی از زمان خرید آنها نداشته باشیم. حرارت می‌تواند آخرین عطرهای باقی‌مانده در ادویه‌های قدیمی را آزاد کند؛ دارچین، زنجبیل یا میخک گزینه‌های مناسبی برای این عملیات احیا هستند.
ادویه‌هایی با عطر قوی می‌توانند حشرات را دور کنند و جایگزین آفت‌کش‌های شیمیایی باشند. فلفل، اورگانو، مریم‌گلی و نعناع در دور کردن حشره‌ها موفق عمل می‌کنند. یک کار خلاقانه این است که با کمک ادویه‌ها رنگ‌های طبیعی و بر پایه آب، آبرنگ، تهیه کنید تا بچه‌ها سرگرم شوند.
استفاده از پودر ادویه‌هایی مثل دارچین و زنجبیل برای تهیه شمع یا صابون معطر آنها را جذاب‌تر می‌کند؛ فلفل یا میخک هم می‌توانند به‌عنوان لایه‌بردار استفاده شوند. اگر یک کیسه نخی و نازک داشته باشید، می‌توانید ادویه‌های قدیمی را در آن بریزید تا به‌عنوان بوگیر، محیط مورد نظر شما را از بوی نامطبوع پاک کنند. منقضی شدن ادویه‌ها به این معنی نیست که خطر کشندگی داشته باشند اما ادویه‌های زیادی هم هستند که قبل از تمام شدن، قدیمی می‌شوند و به این روش‌ها قابل استفاده می‌شوند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید