• جمعه 31 فروردین 1403
  • الْجُمْعَة 10 شوال 1445
  • 2024 Apr 19
شنبه 12 شهریور 1401
کد مطلب : 170363
+
-

نمک‌گیر شوید

سیدمحمد فخار

یکی از عمومی‌ترین موادی که ما در رژیم روزانه حتما از آن استفاده می‌کنیم و مصرف همه‌گیری دارد، نمک است. نمک از نظر طبع، در درجه دوم گرم و درجه سوم خشک است. در عین حال این ماده شامل 2نوع معدنی یعنی سنگ بلوری نمک و نمک آبی یا نمک دریاست که بهترین نوع نمک همان نوع بلوری آن است. این نوع نمک که خارج از محیط صنعتی ایجاد می‌شود، از بین برنده بلغم و سوداست، گرفتگی‌ها را باز می‌کند، روده‌ها را شست‌وشو می‌دهد، سودا را از دورترین نقاط بدن دفع می‌کند، اشتهاآور، نیکو‌کننده رنگ چهره و مصلح غذاهای سرد است. البته طبق اصول طب سنتی ایرانی، بهره‌مندی از خواص و فواید نمک طعام صرفاً منحصر به مصرف خوراکی آن نیست. استفاده از کیسه نمک برای تمام دردهای ناشی از سردی و رطوبت، استحمام در آب نمک برای بیماری‌های ناشی از غلبه رطوبت، ترکیب نمک و عسل به‌عنوان خمیردندان، قرقره کردن و استنشاق آب نمک که برای رفع التهاب، گلودرد و رفع آبریزش بسیار مؤثر است. اما یکی از کاربردهای مهم آن استفاده به‌عنوان آغازبخش وعده‌های غذایی است. این ماده اگر در ابتدای وعده استفاده شود موجب رفع دردهای دهانه معده می‌شود و هر کس بر لقمه اول غذای خود نمک بریزد و بخورد، لکه‌های صورتش از بین خواهد رفت که این در کتب مرجع دانشنامه پزشکی ثبت شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید