فائو با ردهبندی ۱۹۵کشور جهان، چین را پرجمعیتترین کشور جهان دانسته است. چین با واردات ۱۵۷میلیارد دلار محصولات کشاورزی، در رتبه نخست جهان قرار دارد. فائو در گزارش خود، آمریکا را بهعنوان دومین واردکننده بزرگ محصولات کشاورزی معرفی کرده، این کشور در سال۲۰۲۰ میلادی ۱۴۶میلیارد دلار محصول کشاورزی را وارد کرده است. همچنین کشورهای صنعتی آلمان، هلند، انگلیس، ژاپن، فرانسه، ایتالیا، بلژیک و کانادا نیز در ردهبندی بزرگترین واردکنندگان محصولات کشاورزی، رتبههای سوم تا دهم جهان را به خود اختصاص دادهاند. واردات محصولات کشاورزی آلمان در سال۲۰۲۰ میلادی 95.7میلیارد دلار، هلند 69.9میلیارد دلار، انگلیس 61.7میلیارد دلار، ژاپن 56.8میلیارد دلار، فرانسه 56.2میلیارد دلار، ایتالیا 42.5میلیارد دلار، بلژیک 38.4میلیارد دلار و کانادا 35.8میلیارد دلار بوده است.
براساس این گزارش، ایران با وجود اینکه هفدهمین کشور پرجمعیت جهان است با واردات 8.3میلیارد دلاری محصولات کشاورزی در رتبه۴۳ ردهبندی جهانی بزرگترین واردکنندگان این محصولات قرار گرفته است.
بسیاری از کشورهای کمجمعیت جهان، وابستگی بیشتری به غذای وارداتی نسبت به ایران داشته و در رتبه بالاتر از ایران قرار گرفتهاند. ازجمله این کشورها، کرهجنوبی با واردات 27.6میلیارد دلاری، لهستان با واردات 22.7میلیارد دلاری، عربستان با واردات 20.4میلیارد دلاری، امارات با واردات 16.3میلیارد دلاری، سوئیس با واردات 12.8میلیارد دلاری و عراق با واردات 11.1میلیارد دلاری هستند. اما کشور کوچک توالو با واردات 2.28میلیون دلاری در انتهای جدول محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
ایران در رتبه 43واردات غذا
ایران هفدهمین کشور پرجمعیت جهان محسوب میشود که در ردهبندی واردات مواد غذایی رتبه۴۳ را بهخود اختصاص داده است
در همینه زمینه :