![ژنرال انقلاب](/img/newspaper_pages/1399/10-%20dey/24/GARN/02-01.jpg)
ژنرال انقلاب
سیدکاظم اخوانمرعشی از شخصیتهای تأثیرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی بود
![ژنرال انقلاب](/img/newspaper_pages/1399/10-%20dey/24/GARN/02-01.jpg)
سید محمد حسین محمدی
اصالتاً اهل رفسنجان بود اما در نجف به دنیا آمده بود. یک برادر دوقلو هم داشت که بینهایت شبیه خودش بود. قرار بود هر دو به آلمان مهاجرت کنند و پزشک شوند، اما در فاصله اقدام برای پاسپورت و صدور پاسپورت طلبه شدند.
خانهشان در قم چسبیده بود به خانه امامخمینی. همین همسایگی سبب آشناییشان شد. اکبر هاشمیرفسنجانی نیز وقتی از رفسنجان به قم آمده بود، در خانه آنها سکونت داشت. خودش گفته بود که واسطه آشناییاش با امامخمینی، اخوانمرعشی بودند. شاید بد نباشد این را اضافه کنیم که واسطه ازدواج هاشمی رفسنجانی نیز اخوانمرعشی بودند.
سیدکاظم اخوانمرعشی بعد از حدود 17سال اقامت در قم و شاگردی آیات عظام بروجردی، حجت و سیدمحمدتقی خوانساری به نجف مهاجرت کرد. دوره اقامت او در نجف مصادف بود با تبعید امامخمینی به ترکیه. سیدکاظم یکی از کسانی بود که به آیتاللهحکیم پیشنهاد داد تا امام خمینی از ترکیه به عراق دعوت شود. بعد از ورود امام به عراق نیز او ازجمله مهمترین افرادی بود که در استقبال و تثبیت جایگاه امام در نجف کوشید و در درس ایشان شرکت میکرد.
سیدکاظم در سال1350 به ایران بازگشت. مدتی در قم ماند و به سپس به مشهد رفت. دوره اقامت سیدکاظم در مشهد دوره اوج فعالیتهای سیاسی اوست. در بسیاری از تصاویری که از تظاهرات پیش از انقلاب برجای مانده است، او در صف اول ایستاده؛ سیدی خوشچهره با سینهای ستبر که در جلوس جمعیت حرکت میکند. در همان زمان بهدلیل روحیه نترسش او را «آیت الله ضدتوپ و تانک»، «ژنرال انقلاب»، «ژنرال مرعشی» و طبق اسناد ساواک باعنوان «یاغی مرعشی» خطاب میکردند.
سیدکاظم مرعشی بعد از پیروزی انقلاب هیچ سمت سیاسیای را نپذیرفت و تا زمان وفاتش در سال1381تنها به امور مرجعیت و تدریس مشغول بود.
ولی نام او تا به امروز بهعنوان یکی از حامیان اصلی امامخمینی و شخصیتهای تأثیرگذار بر پیروزی انقلاب اسلامی در یادها مانده است.