• سه شنبه 12 مهر 1401
  • الثُّلاثَاء 8 ربیع الاول 1444
  • 2022 Oct 04
شنبه 29 آذر 1399
کد مطلب : 119105
+
-

غذای شب یلدای لواسانی‌ها

غذای شب یلدای لواسانی‌ها

رسم و رسوم جشن شب یلدا برای ایرانی‌ها کم از رسوم جشن نوروز ندارد و معمولاً کوچک‌ترها به دیدن بزرگ‌ترها می‌روند تا این شب سرد را با در کنار هم بودن به گرمی بگذرانند.
 

امسال برخلاف سال‌های گذشته خانواده‌ها برای ریشه‌کن شدن ویروس منحوس کرونا و سلامت ماندن اعضای خانواده از دورهمی‌ها، پرهیز و شب یلدای ۱۳۹۹ را با یاد خاطرات سال‌های پیش سپری می‌کنند.

«معصومه ابری» معلم بازنشسته از رسم‌های اهالی لواسان در یلدا چنین می‌گوید: «غذاهای رشته پلو و خورش کشکلک از غذاهای معروف لواسانی‌ها در شب یلداست. میوه‌هایی مانند سیب و به را از قبل به سقف آویزان و خشک می‌کردند و در شب یلدا به همراه رشته پلو، خورش فسنجان یا کشکلک که از خورش‌های اصیل لواسان است نوش جان می‌کردند. معمولاً مردم این منطقه گوسفندان را در پاییز، ذبح و گوشت آن را قرمه می‌کردند و داخل مکانی به نام انبوه می‌گذاشتند. ازگیل یا به زبان محلی کنس را در آب و نمک می‌گذاشتند و با آن ترشی‌های خوشمزه برای شب یلدا آماده می‌کردند.»

این خبر را به اشتراک بگذارید