• دو شنبه 20 مهر 1405
  • ١ جمادى الأولى ١٤٤٨
  • 2026 Oct 12
یکشنبه 29 شهریور 1405
کد مطلب : 281900
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gL8ql
+
-

سرنوشت سیاه بلوط‌های یاسوج

مجید جباری؛ روزنامه‌نگار

ساخت جاده یاسوج ـ اقلید در حالی در بخش‌هایی از مسیر آغاز شده‌ که اجرای این طرح با نگرانی درباره قطع دست‌کم هزار اصله بلوط در جنگل‌های زاگرس همراه شده است. همزمان، فعالان محیط‌زیست درباره وضعیت ارزیابی محیط‌زیستی پروژه و بررسی مسیرهای کم‌هزینه‌تر برای طبیعت پرسش‌هایی را مطرح می‌کنند. در کنار مطالبه بخشی از مردم برای بهبود راه ارتباطی و کاهش مشکلات تردد، نگرانی‌هایی درباره عبور جاده از نواحی جنگلی و احتمال قطع حدود هزار اصله بلوط وجود دارد. اهمیت این موضوع با توجه به فشارهای چند سال اخیر بر جنگل‌های زاگرس، ازجمله خشکسالی، آتش‌سوزی و زوال بلوط‌ بیشتر می‌شود.

ارزش اکولوژیک جنگل‌های بلوط دیده شود
یک فعال محیط‌زیست اهل کهگیلویه و بویراحمد در این‌باره می‌گوید: تشکل‌های محیط‌زیستی با اصل احداث این جاده مخالف نیستند، اما معتقدند باید مشخص شود آیا پیش از انتخاب مسیر فعلی، همه گزینه‌های ممکن برای کاهش خسارت به جنگل‌های بلوط بررسی شده است یا خیر. امید سجادیان در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: در برخی پروژه‌های مشابه، با اصلاح مسیر یا احداث تونل، میزان تخریب پوشش جنگلی کاهش یافته است. از همین رو، پرسش اصلی فعالان محیط‌زیست این است که عدد اعلام‌شده برای قطع حدود هزار اصله بلوط بر چه مبنایی تعیین و آیا راهکارهای جایگزین برای کاهش این خسارت بررسی شده‌اند؟‌سجادیان تأکید می‌کند که ارزش اکولوژیک جنگل‌های بلوط باید در محاسبات پروژه دیده شود.

جاده‌ای در دنای شرقی
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد‌ می‌گوید: بخشی از مسیر به محدوده‌های حفاظت‌شده دنای شرقی نزدیک می‌شود، اما عملیات فعلی در خارج از محدوده منطقه حفاظت‌شده در حال انجام است. گزارش ارزیابی محیط‌زیستی بخش‌های مرتبط هنوز به‌صورت رسمی به اداره‌کل محیط‌زیست استان نرسیده و مجوز جدیدی نیز از سوی این اداره‌کل صادر نشده است. ابدال دیانتی، در گفت‌وگو با همشهری می‌افزاید: اگر مسیر وارد منطقه حفاظت‌شده شود، مشمول ارزیابی و الزامات قانونی محیط‌زیستی خواهد بود و در آن صورت ارزیابی‌های محیط‌زیستی این جاده بررسی خواهد شد. 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست کهگیلویه و بویراحمد‌می‌گوید: مسیر انتخاب‌شده برای کاهش تخریب محیط‌زیست حاصل بررسی گزینه‌های مختلف بوده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید