• دو شنبه 20 مهر 1405
  • ١ جمادى الأولى ١٤٤٨
  • 2026 Oct 12
شنبه 21 شهریور 1405
کد مطلب : 281442
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9QGAB
+
-

حذف کنکور بی‌معناست

آزمون کنکور با شرکت بیش از یک میلیون نفر در بیشتر از 400شهر برگزار شد. رئیس سازمان سنجش کشور در پاسخ به سؤال همشهری درباره سختی‌های برگزاری کنکور امسال و احتمال حذف کنکور تأکید کرد که نظام سنجش و برگزاری آزمون‌ها تاب‌آوری خود را در شرایط سخت حفظ و اثبات کرده است و به جای «حذف» باید در پی بهسازی نظام سنجش و پذیرش بود.

آزمون سخت امسال
تهدید جنگ و به هم ریختن برنامه‌ریزی‌های کلان کشور باعث شد کنکور 1405در میان نگرانی خانواده‌ها برگزار شود. رضا محمدی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در حاشیه بازدید از جلسات آزمون کاردانی در دانشگاه ملی مهارت دختران به همشهری گفت:« امسال به‌دلیل بحران‌هایی که جنگ آمریکایی- صهیونیستی ایجاد کرد، شرایط اجرای آزمون نسبت به سال گذشته متفاوت و برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌پذیری بسیار دشوار بود. همین هم باعث شد که چشم‌انداز مشخصی برای برگزاری آزمون نداشته باشیم. با همه این تهدید‌ها شبکه ملی همکاران اجرا و حفاظت و پشتیبانی و اطلاع‌رسانی سازمان سنجش در این 6 ‌ماه به‌کار خود ادامه داد و کنکور در زمان مقرر برگزار شد.» او در پاسخ به این سؤال که چند نفر در برگزاری کنکور نقش دارند، بیان کرد:« بیش از 80هزار نفر به‌صورت مستقیم و تعدادی هم به‌صورت غیرمستقیم درگیر اجرای کنکور امسال بودند.»

پیشنهاد سال بعد 
آزمون‌های ورودی آموزش‌عالی سال 1405به پایان رسیده است و از اکنون باید آماده آزمون‌های سال بعد بود. محمدی در این‌باره گفت:«برنامه‌ریزی ما سالانه است و همین الان تاریخ برگزاری آزمون‌های سال 1406، از کنکور سراسری تا ارشد و دکتری مشخص شده است.  اکنون در حال آسیب‌شناسی نقاط قوت و ضعف هستیم.» او تأکید کرد:« با توجه به اتفاقات امسال پیشنهاد ما این است که در سال آینده کیفیت سؤالات آزمون را ارتقا دهیم. همچنین باید محل‌های برگزاری مطلوب را برای همه متقاضیان فراهم کرد و خدمات مشاوره و تکریم خانواده‌ها هم باید افزایش یابد.»

اصل و شرح
بهسازی نظام سنجش

هر بار که فصل کنکور می‌رسد این سؤال مطرح می‌شود: آیا نمی‌توان این آزمون هزینه‌بر را حذف کرد تا هم اضطراب کمتری به نسل جوان وارد و هم بازار کلاس‌ها و آموزشگاه‌های سودجو برچیده شود؟ برخی از نهادهای تصمیم‌گیر نیز موضوع حذف کنکور را بار‌‌ها مطرح کرده‌اند اما تنها چیزی که تا‌کنون به مرحله اجرا رسیده تأثیرگذاشتن معدل سال‌های آخر دبیرستان در نتیجه کنکور بوده که آن نیز حاشیه‌هایی ایجاد کرده است. محمدی در پاسخ به این سؤال با تأکید بر اینکه کنکور مهم‌ترین رویداد ملی علمی کشور است، گفت:«حذف کنکور عبارتی است که از ابتدا به اشتباه بیان شد. حذف باید برای فعالیتی باشد که ضرورت و کارایی ندارد، درحالی‌که همه کشور‌هایی که تناسب بین عرضه و تقاضا در فضای دانشگاهی نداشته باشند کنکور را برگزار می‌کنند.» او با اشاره به اینکه در چین، ژاپن، ترکیه، کره‌جنوبی و... کنکور برگزار می‌شود، بیان کرد:«به‌عنوان کارشناس حوزه سنجش و ارزیابی کیفیت آموزش عرض می‌کنم که به جای حذف کنکور باید از عبارت بهسازی نظام سنجش و پذیرش استفاده کرد.»



 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :