• یکشنبه 1 شهریور 1405
  • ١٠ ربيع الأول ١٤٤٨
  • 2026 Aug 23
یکشنبه 1 شهریور 1405
کد مطلب : 280526
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/PZr0w
+
-

کلید‌های تازه برای مسکن‌تهرانی‌ها

شهردار تهران از اجرای طرح‌های مختلف برای تأمین خانه اهالی پایتخت خبر داد

گزارش
کلید‌های تازه برای مسکن‌تهرانی‌ها

مریم باقر‌پور | روزنامه‌نگار

کاهش بدهی‌های شهرداری، اجرای طرح‌هایی مانند شهرک‌های الگو و تغییر نمای بافت فرسوده پایتخت، ریل‌گذاری برای مهار تلاطم قیمت مسکن و ده‌ها خبر دیگر ازجمله مواردی بودند که روز گذشته علیرضا زاکانی، شهردار تهران در دیدار با اصحاب رسانه مطرح کرد. وی خبرهای زیادی داشت و از برنامه‌های مدیریت شهری برای پایتخت گفت که در ادامه می‌خوانید.

کاهش بدهی‌های شهرداری
ما در مدیریت شهری تلاش می‌کنیم که هم خدمت را به مردم به‌صورت مستمر ارائه دهیم و هم پیشرفت و آبادانی را برای شهر با تکیه بر منابع و امکانات رقم بزنیم. 4سال و ۱۱‌ماه و ۲۰روز در خدمت شهروندان بوده‌ایم و اقدامات متعددی در این ایام انجام داده‌ایم تا براساس نقشه‌راه به سمت تهران مطلوب حرکت کنیم. مجموعه مدیریت شهری پس از بدهی‌های سرسام‌آوری که از گذشته داشت و شرایط اقتصاد نابسامان کشور، حالا به شرایط پایداری رسیده است. این اقدام نخستین گام ما بود. در سال۱۴۰۰ بانک‌ها پنج‌برابر بودجه شهرداری از ما طلبکار بودند، اما حالا بدهی‌ای که ۵۰۰درصد بودجه بود، به ۱۰درصد بودجه رسیده است. از طرفی بودجه فعلی ما نسبت به سال اول این دوره ۱۲برابر شده است.

حرکت تهران به سمت آینده
از همان روزهای اول نقشه‌راهی برای شهر درنظر گرفته شد و براساس آن 4تحول کالبدی، تحول نرم، تحول درون شهرداری و تحول فناورانه را دنبال کردیم. در حوزه تحول سخت اتفاقات خوبی در شهر افتاد. روز گذشته نوسازی مدارس تهران با همکاری شهرداری آغاز شد. در حوزه حمل‌ونقل عمومی، اتوبوس، زیرساخت‌های مترو و بخش فنی و عمرانی دستاوردهای بزرگی داشتیم. درواقع به سمت شهری برای آینده حرکت می‌کنیم. یکی از وجوه فعالیت ما در شهرداری مشارکت با تمام مجموعه‌هاست، ازجمله تبدیل 2هزار و ۸۰۰مدرسه به مجتمع‌های آموزشی با قابلیت‌های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، فناورانه و تعاملی با پیشرانی در محیط و محله‌ها؛ چون از این 2هزار و ۸۰۰مدرسه، ۸۰۰مدرسه فرسوده هستند.

حرکت به سمت مسکن اجتماعی
۵۱درصد مردم تهران اجاره‌نشین هستند که برای تأمین مسکن آنها طرح‌های بسیار خوبی پیش‌بینی شده که در مورد آن اطلاع‌رسانی خواهد شد. در گذشته شهرداری شکل دیگری داشت و امروز با آن شهرداری‌ای روبه‌رو هستیم که برای آبادانی شهر خود را مکلف به مشارکت می‌داند. در حوزه شهرسازی یک ریل‌گذاری مفصل شکل گرفته است، ما به سمت مسکن اجتماعی و اجاره‌داری حرفه‌ای می‌رویم تا شهر از تلاطم قیمت‌ها خارج شود.

اجرای شهرک‌های الگو در پایتخت
ما به سمت ساخت شهرک‌های الگو پیش می‌رویم، برای مثال زمینی ۴۰هکتاری در شمیران‌نو مشترک بین شهرداری، بنیاد مستضعفان و ارتش وجود دارد که قرار است به بافت شمیران‌نو تسری پیدا کند و گره زندگی مردم این محدوده را باز کند. این طرح در خاک سفید، ده‌ونک و فرحزاد با رویکرد جدیدی در حال شکل‌گیری است و مجتمع‌های جامعی با سرانه‌های هفت‌گانه شکل خواهد گرفت.

ایجاد ۲۰مجتمع آموزشی آینده‌محور
در تعدادی از مناطق ۲۲ لکه زمین برای ساختن مجتمع‌ها شناسایی شده است. عملیات اجرایی ۱۰مجتمع روز گذشته آغاز و قرار شد برای ۲۰مجتمع دیگر نیز برنامه‌ریزی صورت بگیرد. تأکید رئیس‌جمهور نیز بر این بود که به سمت مجتمع‌سازی‌ در بخش آموزش‌وپرورش برویم. در این راستا تقسیم کار بین شهرداری و وزارت آموزش‌وپرورش شکل گرفت.

زاکانی در جمع خبرنگاران چه گفت؟ 
ساخت ۱۰مجتمع آموزشی در تهران: ایجاد رفاه، آسایش و رشد و شکوفایی در جامعه یکی از کارکردهای مدیریت شهری است. ما در همین راستا در حوزه خانواده، کودکان و نوجوانان نیز اقدام کردیم که ساخت مجتمع‌های آموزشی در این مسیر انجام می‌شود. سرانه‌های آموزشی، ورزشی، آزمایشگاهی و فناورانه در این مجتمع‌ها مورد توجه قرار گرفته است. با پیش‌بینی و ساخت ۴۵۰مجتمع می‌توان پایه زیرساخت‌های آموزشی را متحول کرد.
واردات واگن‌های مترو به کشور: ۱۴واگن در خارج از کشور آماده بارگیری است که شرایط موجود آن را به تأخیر انداخته است. این واگن‌ها از بهمن‌ماه سال قبل آماده انتقال به تهران هستند؛ اگر گره‌گشایی شود ظرفیت تولید به‌سرعت در داخل و خارج از کشور به‌گونه‌ای دنبال می‌شود که صدها واگن به واگن‌های تهران اضافه شود.
اقدامات مدیریت شهری در ماه‌های پیش‌رو: مهم‌ترین اقدام ما ادامه مسیر گذشته است و تلاش می‌کنیم وجوه جدیدی به اقدامات اضافه کنیم که شامل اقدامات حوزه آموزشی، سلامت، انرژی و معیشت مردم است. ما زیرساخت‌های بسیار خوبی در حوزه معیشت داریم که در حال توسعه آنها هستیم. در همین راستا قراردادهای داخلی و خارجی منعقد می‌کنیم که تلاطم قیمت‌ها کاهش یابد، چراکه مردم از تورم آزار می‌بینند. در حوزه مسکن نیز طرح بسیار بزرگی پیش‌بینی کرده‌ایم.
توجه به حوزه سلامت: در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور قرار بر این شد که یک‌بررسی عمومی درخصوص شاخص‌های سلامت انجام دهیم تا ۲۲محله به‌عنوان محله الگو برای کمک به خدمات بهداشتی دولت و همکاری با بخش خصوصی مشخص شوند. این تجربه شش‌ماهه را دنبال خواهیم کرد. 
آخرین وضعیت بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده: ۵۱هزارو۴۷۰ واحد مسکونی در جنگ آسیب دیدند. بخش عمده کار به پایان رسیده و امروز کسی نیست که در هتل‌ها اسکان داشته باشد. تمام خانواده‌ها یا به خانه خود بازگشته‌اند یا به منازل استیجاری که شهرداری مقدمات آن را فراهم کرده، انتقال یافته‌اند. اکنون کلیه خانوارها اسکان دائم یافته‌اند و هیچ‌کسی در هتل‌ها نیست.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید