• سه شنبه 6 مرداد 1405
  • ١٣ صفر ١٤٤٨
  • 2026 Jul 28
سه شنبه 6 مرداد 1405
کد مطلب : 279389
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jqL5l
+
-

ماجرای کشف تاریخی در ‌ حفاری

خبر روز
ماجرای کشف تاریخی در ‌ حفاری

یک آب‌انبار قدیمی در جریان حفاری‌های شرکت آب و فاضلاب اصفهان در خیابان آپادانای اول اصفهان کشف شد. مستندنگاری آب‌انبار تاریخی کشف‌شده در جریان حفاری‌های شرکت آب و فاضلاب اصفهان تا 2هفته آینده ادامه دارد؛ اثری که بررسی‌های اولیه معماری، قدمت آن را به دوره صفویه نسبت می‌دهد و می‌تواند به یکی از آثار واجد ارزش تاریخی شهر اصفهان تبدیل شود.
معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان در پاسخ به این پرسش که کشف آب‌انبار حدود ۵۰۰ ساله در یکی از خیابان‌های اصفهان در جریان حفاری، موفقیتی برای میراث فرهنگی است یا زنگ خطری که نشان می‌دهد هنوز آثار تاریخی این شهر ناشناخته مانده‌اند، گفت: «در سراسر کشور، هنگام فعالیت‌های عمرانی یا حفاری، به آثار تاریخی دوره‌های گذشته برمی‌خوریم. این موضوع حتی مختص ایران هم نیست و ممکن است در کشورهای دیگری که پیشینه تاریخی و فرهنگی دارند نیز رخ دهد.»
روح‌الله سیدالعسگری چنین اکتشافاتی را حاصل گسترش شهرهای تاریخی در دوره‌های مختلف دانست و ادامه داد: «برخی آثار به‌جامانده از قرون گذشته، بر اثر توسعه شهرها به‌تدریج در لایه‌های زیرین مدفون شده‌اند و بعدها در جریان عملیات عمرانی از زیر زمین سر برمی‌آورند.» به‌گفته او، خوشبختانه آب‌انباری که در خیابان آپادانا کشف شده، نسبتا سالم و بدون آسیب است و با حضور کارشناسان میراث فرهنگی، پس از کشف این اثر در جریان حفاری، مستندنگاری آن آغاز شده است. سیدالعسگری افزود: «آب‌انبار در عمق حدود ۷ متری از سطح خیابان آپادانا که یکی از معابر اصلی و پرتردد شهر اصفهان است، قرار دارد. عملیات حفاری برای بررسی شرایط حفاظتی اثر متوقف شده است و مستندنگاری با حضور استادان دانشگاه و باستان‌شناسان تا 2هفته آینده ادامه دارد.» معاون میراث فرهنگی اصفهان‌ گفت: «براساس نقشه‌های پیش از سال ۱۳۳۵ این محدوده زمین‌های کشاورزی در امتداد تخت فولاد اصفهان بوده‌اند و نمونه‌هایی از این آب‌انبارها نیز باقی مانده‌اند، اما برای توضیح بیشتر‌‌ باید منتظر بررسی‌های دقیق کارشناسان باشیم.» 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید