• سه شنبه 5 خرداد 1405
  • ٩ ذو الحجة ١٤٤٧
  • 2026 May 26
دو شنبه 25 اسفند 1404
کد مطلب : 273807
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pQRKN
+
-

چطور استرس جنگ را در خانه مهار کنیم؟

آرش نهاوندی؛ روزنامه نگار

جنگ واقعیتی است دردناک که می‌تواند کل اعضای یک خانواده را از نظر روحی و روانی متاثر کند؛ جنگ جدا از  اعضای یک خانواده می‌تواند بر کل جامعه نیز تاثیر منفی بگذارد. بنابراین توجه به راهکارهایی جهت کاهش و مهار استرس و اضطراب در میان اعضای یک خانواده در زمان جنگ ضرورتی انکارناپذیر است. اصغر کیهان نیا، روانپزشک، درباره نقش مخرب اخبار در افزایش استرس در طول دوران جنگ به همشهری می‌گوید: یک راه حل مهم این است که خانواده‌‍‌ها کمتر به اخبار شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور گوش کنند، چرا که این شبکه‌های ماهواره‌ای هرکدام اهداف خود را دارند و در جهت منافع کشور خود اخبار و تحلیل‌ها و تفسیرها را منتشر می‌کنند. گوش کردن به این اخبار و مخصوصا تفسیر اخباری که در شبکه‌های ماهواره‌ای منتشر می‌شود، می‌تواند بر ذهن و روح و روان اعضای خانواده تاثیر منفی بگذارد و آن‌ها را دچار نوعی استرس و اضطراب مداوم کند.

  تاثیر بر کودکان:  او درباره تاثیر اخبار روی کودکان نیز توضیح می‌دهد: اخبار منفی تاثیر مخربی بر روح و روان کودکان می‌‍‌گذارد و چون  کودکان قدرت حل و فصل مسائل را ندارند، شب با استرس و نگرانی به خواب می‌روند و به احتمال زیاد خواب‌شان دچار 
اختلال می‌شود.

  راهکار کاهش تاثیر اخبار:  این روانپزشک درباره راهکارهای کاهش تاثیر اخبار منفی بیان کرد: باید کمتر به اخبار و به ویژه تفسیرهای خبری گوش داد. توصیه می‌شود برای پی بردن به اوضاع‌جاری در دو مقطع 30 دقیقه بیشتر به اخبار در طول روز گوش ندهید. 
 
  کاهش و مهار استرس جنگی: کیهان‌نیا تاکید می‌کند: برای کاهش استرس و اضطراب در زمان بحران و جنگ، معاشرت با اعضای خانواده و دوستان توصیه می‌شود؛ در صورت امکان معاشرت حضوری و در صورتی که امکان‌پذیر نباشد افراد  با تلفن با یکدیگر در تماس باشند. 
این روانپزشک عنوان می‌کند: اگر در جایی هستند که خطر حمله آن‌ها را تهدید نمی‌کند یا کمتر تهدید می‌کند در پارک‌ها راه بروند. با این کار در واقع ذهن خود را مشغول یکسری سرگرمی‌ها و تفریحات می‌کنند. اگر در جایی هستند که حملاتی به آنجا انجام می‌شود، تلاش کنند خود را در خانه با فعالیت‌هایی نظیر کتاب خواندن، فیلم دیدن یا موسیقی گوش دادن، مشغول کنند. 

این خبر را به اشتراک بگذارید