بهترین جایگزینهای شیرینی
آرش نهاوندی ؛ روزنامهنگار
برای برخی، یک وعده غذایی بدون دسر شیرین ناقص است. برخی نیز هر ساعت از روز شیرینی میخورند و محدودیتی برای خود قائل نیستند. اما لازم است این نکته همیشگی را باز هم تکرار کنیم که قند بیش از حد برای بدن بسیار مضر است و میتواند منجر به فشار خون بالا، افزایش وزن، دیابت و بیماری کبد چرب شود. در این مطلب به چند شیرینکننده طبیعی برای جایگزینی با قند اشاره شده است.
خرما: خرما یک جایگزین قند کمکالری و سرشار از مواد مغذی است. خرما منبع عالی فیبر، مواد معدنی و ویتامینهاست اما بهخاطر داشته باشید که بسیار شیرین است، بنابراین در دستورهای غذایی خود از آن به مقدار کم استفاده کنید. برخی از کارخانجات در محصولات شیرین خود ازجمله کیک و کلوچه به جای خامه یا شکلات از لایهای از خرما استفاده میکنند.توپهای انرژی خرما نیز بسیار مغذی هستند و تهیه آنها ساده است.
کشمش: کشمش سرشار از آهن است که به سلامت قلب کمک میکند و ویتامین C دارد که ایمنی را افزایش میدهد. کشمش بهصورتهای مختلف ازجمله کشمش سبز و مویز اغلب بخش جداییناپذیر آجیل ما ایرانیها را تشکیل میدهد.
عسل: عسل یک شیرینکننده طبیعی است، با این حال، کالری بیشتری نسبت به شکر سفید دارد و اگرچه ارزش غذایی دارد، باید در حد اعتدال مصرف شود. عسل سرشار از آنتیاکسیدان است که میتواند به بدن در مبارزه با التهاب کمک کند. عسل همچنین برای درمان گلودرد استفاده میشود و برای کودکان توصیه میشود. یک قاشق عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و برای هضم بهتر، صبح اول وقت با معده خالی بنوشید.