• سه شنبه 18 آذر 1404
  • الثُّلاثَاء 18 جمادی الثانی 1447
  • 2025 Dec 09
شنبه 15 آذر 1404
کد مطلب : 268381
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/4Rzjn
+
-

قاتل جام‌ها

فیلیپه لوئیس برای کسب قهرمان خیلی عجله دارد

قاتل جام‌ها

درحالی‌که نیمار برای سقوط‌نکردن باشگاه سانتوس به دسته پایین‌تر مجبور شده روی سلامتی‌اش ریسک کند و با رباط آسیب‌دیده به بازی ادامه دهد، فلامینگو با هدایت فیلیپه لوئیس روی آسمان‌ها سیر می‌کند. مدافع چپ سابق اتلتیکومادرید و چلسی که مدتی است وارد حرفه مربیگری شده، در شروع کارش 5قهرمانی با این باشگاه دارد. او و شاگردانش به فاصله چند روز هم کوپا لیبرتادورس (لیگ قهرمانان آمریکای جنوبی) را بردند و هم سری‌آ (لیگ داخلی برزیل) را. این نهمین قهرمانی تاریخ این تیم در این لیگ بود. فیلیپه که احتمالا پس از رفتن دیگو سیمئونه به اینترمیلان جانشین او در اتلتیکومادرید خواهد شد، در 13ماه حضورش در فلامینگو با این تیم 5جام کسب کرده است؛ لیگ برزیل، جام‌حذفی برزیل، سوپرجام برزیل، کوپا لیبرتادورس، جام ایالتی ریو دوژانیرو و همچنین درخشش خیره‌کننده در نخستین دوره جام‌جهانی باشگاه‌ها با فرمت جدید.
فیلیپه لوئیس کاسمیرسکی، سرمربی 40ساله کارش را در تیم نوجوانان و سپس جوانان فلامینگو به‌عنوان سرمربی آغاز کرد و سال2024 ارتقا داد و به تیم بزرگسالان رفت. او روز 18ژانویه2024، سرمربی تیم زیر 17سال آخرین باشگاه خود، فلامینگو شد، روز13ژوئن2024، به تیم زیر 20سال رفت و جایگزین ماریو خورخه شد که باشگاه را ترک کرده بود تا هدایت تیم ملی زیر 17سال عربستان سعودی را بر عهده بگیرد. لوئیس حدود یک ‌ماه پس از به‌عهده‌گرفتن سرمربیگری تیم زیر 20سال، این تیم را به نخستین عنوان قهرمانی خود به‌عنوان سرمربی رساند. روز 24آگوست 2024، فلامینگو در جام بین‌قاره‌ای زیر 20سال 2024 مقابل المپیاکوس بازی کرد و در یک بازی هیجان‌انگیز که در وقت‌های تلف‌شده به پایان رسید، تیم یونانی را با نتیجه 2بر یک شکست داد. روز 30سپتامبر 2024، پس از اخراج تیته، لوئیس به‌عنوان سرمربی موقت تیم اول فلامینگو تا پایان فصل منصوب شد؛ فقط 8ماه پس از بازنشستگی‌اش از بازیکنی! او روز دوم اکتبر 2024، در بازی رفت نیمه‌نهایی کوپا ‌برزیل2024 مقابل کورینتیانس، نخستین بازی خود را انجام داد و 2بر صفر پیروز شد.
  دلیل اینکه دنباله فامیلی‌ لوئیس مثل برزیلی‌ها نیست، این است که هر 4پدربزرگ و مادربزرگ فیلیپه مهاجران اروپایی بودند که به سانتا کاتارینا رفتند. پدربزرگ پدری او در جنگ جهانی اول لهستان را ترک کرد. او همچنین تبار ایتالیایی هم دارد.
  فیلیپه لوئیس حالا یکی از آینده‌دارترین سرمربیان فوتبال است. او دومین سرمربی برزیلی است که با یک تیم هم به‌عنوان بازیکن (۲۰۱۹ و ۲۰۲۲) و هم به‌عنوان سرمربی (۲۰۲۵)، قهرمان کوپا لیبرتادورس می‌شود (فلامینگو). نخستین نفر رناتو گائوچو بود که با گرمیو این افتخار را به دست آورد (۱۹۸۳ به‌عنوان بازیکن و ۲۰۱۷ به‌عنوان مربی). قرارداد او چند روز دیگر به پایان می‌رسد و باشگاه برزیلی برای تمدید 2ساله فشار می‌آورد، اما در اروپا هم باشگاه‌هایی چشم‌شان دنبال این مربی است. به‌خاطر تفاوت فصل‌های فوتبال در آمریکا و اروپا، اگر فیلیپو بخواهد یک تیم اروپایی بگیرد، باید تا تابستان صبر کند یا نهایتا جای یک مربی اخراجی را در یک تیم بزرگ بگیرد؛ تیمی که خودش آن را نبسته است و این ریسک است.
  فلامینگو با پیروزی یک بر صفر‌ برابر سئارا و در فاصله یک هفته مانده به پایان لیگ، پس از 5سال و با ۷۸امتیاز قهرمان سری‌آ برزیل شد. فلامینگو دومین تیم پرافتخار تاریخ بالاترین سطح فوتبال برزیل شد؛ پایین‌تر از پالمیراس با ۱۲قهرمانی.
  شاگردان لوئیس در کوپا لیبرتادورس هم با پیروزی یک بر صفر بر پالمیراس قهرمان شدند. این چهارمین عنوان فلامینگو در لیبرتادورس است؛ پس از ۱۹۸۱، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ و بیشتر از همه باشگاه‌های برزیلی. فلامینگو حالا با ریورپلاته و استودیانتس برابر شده است (4عنوان). بالاتر از آنها پنارول (5جام)، بوکا جونیورز (6) و ایندیپندینته (7) قرار دارند که همچنان پرافتخارترین تیم‌ها در این مسابقات هستند.
  برای دومین سال پیاپی، فینالی تمام‌برزیلی در جریان بود. سال گذشته بوتافوگو با پیروزی 3بر یک مقابل اتلتیکو مینیرو به قهرمانی رسید. همچنین برای هفتمین سال متوالی یک تیم برزیلی در کوپا لیبرتادورس قهرمان شد؛ روندی که از سال۲۰۱۹ با قهرمانی خود فلامینگو آغاز شد.

 ساندرو، پولگار، جورجینیو، لینو، رویال و نیگس بازیکنان مشهور فلامینگو هستند و از همه مهم‌تر، دنیلو، مدافع اسبق سیتی، رئال‌مادرید، پورتو و یوونتوس است که گل قهرمانی فلامینگو را هم مقابل پالمیراس زد و فلامینگو را پس از 3سال به بام فوتبال آمریکای جنوبی بازگرداند و انتقام فینال سال2021 را گرفت. او حالا این عناوین را به‌عنوان بازیکن در اختیار دارد؛ قهرمان لیگ پرتغال، لالیگا، سری‌آ، لیگ برتر انگلیس، سری‌آی برزیل، جام‌حذفی و جام اتحادیه انگلیس، جام حذفی (2) و سوپرجام ایتالیا، سوپرجام برزیل، لیگ قهرمانان اروپا (2)، سوپرجام اروپا، کوپا لیبرتادورس‌(2). دنیول تنها بازیکن تاریخ است که قهرمان لیگ برزیل، لیگ پرتغال، پرمیرلیگ، سری‌آ و لالیگا شده.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید