• جمعه 14 آذر 1404
  • الْجُمْعَة 14 جمادی الثانی 1447
  • 2025 Dec 05
جمعه 14 آذر 1404
کد مطلب : 268348
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mQYzr
+
-

شهرداری سربلند در آزمون جنگ 12 روزه

شهرداری تهران در زمان حمله اسرائیل و پس از آن بیشترین حجم مسئولیت را برعهده گرفت

شهرداری سربلند در آزمون جنگ 12 روزه

6 ماه از حمله ناجوانمردانه اسرائیل به خاک وطن گذشته است. شهرداری تهران به عنوان فعال‌ترین نهاد در رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان، تعمیر، تخریب و نوسازی ساختمان‌های آسیب‌دیده، حمایت از شهروندان و زنده نگه داشتن یاد شهدای این جنگ تحمیلی، تمام توان خود را برای مداوای زخم جنگ به کار گرفت. این گزارش، مروری است بر همه اقدامات شهرداری تهران در روزهای جنگ 12 روزه و پس از آن.

قطعه 42 بهشت‌زهرا از نخستین روزهای وقوع جنگ 12 روزه، به شهدای این جنگ اختصاص داده شد. اولین پیکری که 25 خرداد در این قطعه به خاک سپرده شد، شهیده مریم بابایی بود.

بخش‌های مختلف شهرداری، ازجمله خدمات شهری و آتش‌نشانی ۲۴ساعته در حال خدمت‌رسانی بودند. در روزهای اول مشغول عملیات آواربرداری، امداد و نجات بودند و این فعالیت‌ها تا یک‌ماه بعد ادامه داشت.

در روزهای ابتدایی جنگ، از آنجا که همزمان با تنش واردشده به سیستم، خروج اتباع(زباله گردها) از کشور هم اتفاق افتاد، شاهد افزایش ناگهانی ورودی پسماند به سایت آرادکوه بودیم. بنابراین روزهای ابتدایی میزان انتقال پسماند به آرادکوه از 5800 تن به 6300 تا 7500 تن افزایش داشت ولی در روزهای پایانی این میزان به حدود 3000 تن رسید.

سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران پس از جنگ ۱۲ روزه به سرعت توان خود را با 5600 نیروی آتش‌نشان بازیابی کرد. این سازمان با بالا بردن سطح آمادگی خود ، اقتدار آتش‌نشانی را نشان داد.

منطقه۲ با ۶۲۵ ملک بیشترین آسیب را متحمل شد و پس از پایان جنگ و واگذاری مسئولیت بازسازی به شهرداری تهران، عملیات پایش و ارزیابی جامع آغاز و مراحل مختلف ساماندهی اجرایی شده است.

برای خانواده‌های آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه، خدمات مشاوره روانشناسی در نظر گرفته شد تا بتوانند پیامدهای روانی ناشی از جنگ را با کمترین میزان آسیب پشت سر بگذارند.



نمونه هایی از برنامه‌های اجرایی با مضمون تقدیر از خدمتگزاران جنگ تحمیلی دوم در شهر
 همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار، آیین تجلیل از پرستاران فعال در نبرد قهرمانانه ۱۲ روزه و دوران کرونا و همچنین مادران و همسران جانبازان سرفراز مدافع حرم ودفاع‌مقدس با عنوان «نبض مهربانی» به همت و حضور مدیران شهری برگزار شد.
 سیصدوشصت‌وسومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با نام و یاد کودکان شهید جنگ تحمیلی
 ۱۲ روزه برگزار شد. ورودی صحن، ویدئو وال و حتی میز نمایندگان شورا به پوسترها و تصاویر کودکان شهید مزین شده بود و اعضای شورا ضمن ادای احترام به مقام والای شهدا، یاد و خاطره کودکان شهیدی را که در جریان تجاوزات رژیم اشغالگر جان خود را از دست داده اند، گرامی داشتند.
  «ستاره دنباله‌دار» برنامه دیدار با خانواده کودکان شهید جنگ ۱۲ روزه بود که در هفته ملی کودک توسط اداره کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران برگزار شد.
 مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران در همایش «زن، ‌وطن، شهامت»، از زنان تأثیرگذار در زمان جنگ 12 روزه با اعطای نشان تقدیر کرد.
 همزمان با هفته دفاع مقدس،با هدف زنده نگه داشتن فرهنگ ایستادگی و ایثار، اردوی راهیان مقاومت ویژه تهران برای بازدید از اماکن مورد تهاجم در جنگ ۱۲روزه برگزار شد. دیدارهایی هم با خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران دفاع‌مقدس و همچنین خانواده‌های شهدا و مجروحان جنگ ۱۲روزه برنامه‌ریزی شد.
   طرح یادمان «بچه‌های آسمان» به اجرا در آمد. در نخستین روزهای پس از حملات تروریستی، ایده شکل‌گیری یادمان «بچه‌های آسمان» ابتدا با برپایی حجله‌هایی ساده در میدان هفتم‌تیر برای ادای احترام به شهدای این جنایت، به‌ویژه کودکان و خانواده‌های شهدا آغاز شد و رفته‌رفته این میدان به یکی از کانون‌های ملی برای نمایش همبستگی، ایستادگی و وحدت مردمی تبدیل شد.
  دو دوره برنامه روایت شهر توسط معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد که در آن با حضور خانواده های شهدا، راویان جنگ از خاطرات خود گفتند. 

نقل قول‌ها از شهردار تهران 
امیدآفرینی برای مردم
دشمن می‌خواهد مردم ما ناامید شوند، می‌خواهد اقتصاد ما ویران شود و مردم را تحت فشار قرار دهد. در مقابله با این نقشه دشمن، ما باید برای امید و آبادانی شهر تلاش کنیم، سطح خدمتمان را بالا ببریم و نوع مواجهه با مردم را تغییر دهیم. تمام شرکت‌ها و سازمان‌های شهری، بابت امیدآفرینی و خلق افتخار میان مردم مسئولند.
نگفتیم به ما ربطی ندارد
 اولین وظیفه‌ ما این است که ببینیم چه نسبتی با جهت کلی نظام اسلامی و کمک کردن به دولت داریم تا بتوانیم بار کشور را بر دوش بگیریم. ما در دوران جنگ ۱۲ روزه نمی‌توانستیم بگوییم به ما ربطی ندارد. دائماً به دولت می‌گفتیم  آمادگی این را داریم تا بخشی از بار کشور و آسیب‌های وارد شده را بر دوش بگیریم.
تهران ایستاد و الگو شد
در جریان جنگی که رژیم صهیونیستی و آمریکا با حمایت برخی کشورهای غربی به راه انداختند، تلاش کردند تا امنیت و زندگی شهروندان را به خطر بیندازند. این حملات ناجوانمردانه نه تنها به ایجاد رعب و ناامنی نینجامید، بلکه روح ملت را نشکست. برعکس، تهران ایستاد و الگویی نو از مدیریت بحران، همبستگی مردمی و بازسازی سریع را به نمایش گذاشت.
تهران،خط مقدم جنگ
شهرداری تهران تصور ذهنی درباره جنگ نداشت. این ذهنیت وجود داشت که اگر هجمه‌ای اتفاق بیفتد، قرار است نسبت به برخی از مراکز رخ دهد. تصور نمی‌شد که تهران به عنوان پایتخت، به خط مقدم جنگ تبدیل شود. این موضوع بی‌سابقه بود. در دوران دفاع مقدس، تهران نقطه اساسی پشتیبانی و کارکردی بود، اما در جنگ ۱۲ روزه تهران به خط مقدم تبدیل شد.
برای 6 ماه جنگ آماده بودیم
شهرداری تهران خود را برای یک جنگ احتمالی ۶ ماهه آماده کرده بود. در قدم اول پشتیبانی از نیروهای خدمتگزار شهرداری را برای ۳ ماه در اولویت قرار دادیم تا بدون دغدغه معیشت فعالیت کنند. آتش نشانان، نیروهای مناطق و نواحی، خدمات شهری و نیروهای تخصصی همه مشغول کار بودند و حجم کار بسیار زیاد بود. از نظر مردم، فرقی بین دولت و شهرداری وجود ندارد، مردم خدمت می‌خواهند و حق آنهاست که این خدمت را به بهترین شکل دریافت کنند.
شهرداری، فرمانده میدان جنگ
شهرداری تهران تلاش کرده همکاری نزدیکی با هیات دولت داشته باشد و اگر باری بر زمین مانده آن را بردارد. در روزهای اول جنگ، تقسیم‌ وظایف ۱۵ بندی برای نهادها در نظر گرفته شد که در ۸ بند آن، مستقیما شهرداری وظایفی را برعهده داشت. در واقع شهرداری به عنوان فرمانده میدان تعیین و مقرر شد همه نهادها در صحنه عملیات، تابع فرماندهی آتش نشانی باشند. در ۴ بند از فهرست وظایف هم، برای شهرداری تهران نقش مشارکتی تعیین شد.

دشمن به دوربین‌های ترافیکی دسترسی ندارد
 هیچ گزارشی از سوی نهادهای امنیتی مبنی بر اینکه دوربین‌های ترافیکی شهر توسط دشمن مورد استفاده قرار گرفته باشد وجود ندارد. خرداد ماه ۲ سال قبل بعد از هک شدن بخشی از دوربین‌های شهری، عملیاتی برای تامین ایمنی بیشتر دوربین‌ها انجام شد، هرچند توطئه دشمن ادامه دارد و ما باید به سمت ایمنی بیشتر حرکت کنیم. تهران حدود ۳۰۰۰ دوربین ترافیکی دارد و با رعایت پایه‌گذاری درست امنیتی، تلاش می‌کنیم با افزایش تعداد دوربین‌ها از تکنولوژی بهره ببریم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید