• شنبه 25 مرداد 1404
  • السَّبْت 21 صفر 1447
  • 2025 Aug 16
شنبه 25 مرداد 1404
کد مطلب : 261335
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2vRzA
+
-

راضی و خوشحال

نتایج قرعه‌کشی لیگ نخبگان و لیگ دوم آسیا، کاملا به سود نمایندگان ایران بود و آنها را شاد کرد

اميرمحمد يعقوب‌پور- روزنامه‌نگار

 قرعه‌کشی فصل جدید لیگ نخبگان و نیز لیگ قهرمانان آسیا (سطح دوم) برگزار شد و نتایج آن هواداران 3نماینده ایران در این تورنمنت را به وجد آورد. ایران تراکتور را در لیگ نخبگان یا سطح اول دارد و البته سپاهان و استقلال هم در سطح دوم به رقابت خواهند پرداخت. این در حالی است که سپاهان درصورت برتری دربرابر الدحیل در پلی‌آف می‌توانست به مرحله گروهی لیگ نخبگان برسد و تعداد تیم‌های ایران در این تورنمنت را به عدد2 برساند، با این حال آنها با شکست 3بر‌2 مقابل رقیب قطری مثل سال گذشته به لیگ دوم تبعید شدند. قرعه هر 3تیم اما به شکلی فراتر از حد تصور آسان است و از این جهت خوش‌شانسی آورده‌اند.

   تراکتور؛ بهتر از این نمی‌شد
هیچ توصیفی برای سهولت قرعه تراکتور در لیگ نخبگان آسیا بهتر از همان تعبیری که خداداد عزیزی به‌کار برد، نیست. مدیر تیم تراکتور گفته: «بهتر از این نمی‌شد. اگر خودمان هم قرار بود با دست قرعه را برداریم، نمی‌توانستیم بهتر از این عمل کنیم.» خداداد حق دارد که اینطور چه‌چه بزند. درحالی‌که طی این سال‌ها نمایندگان عربستان پرقدرت‌ترین تیم‌های آسیا بوده‌اند و در نیمه‌نهایی لیگ نخبگان فصل گذشته هم شاهد حضور 3تیم از همین کشور بودیم، حالا تراکتور از رویارویی با تیم‌های سعودی معاف شده و قرعه‌ای دارد که به‌آسانی می‌تواند این تیم را به مراحل بالاتر تورنمنت برساند. نماینده ایران در این مرحله در خانه باید با السد و الدحیل قطر، الشرطه عراق و الوحده امارات مصاف بدهد و در مسابقات بیرون از خانه هم مهمان شباب‌الاهلی و شارجه امارات، نسف‌قارشی ازبکستان و الغرافه قطر خواهد بود. کسب نتایج مطلوب دربرابر تمامی این تیم‌ها در دسترس است و نسخه فعلی تراکتور کیفیت لازم برای عبور از سد چنین رقبایی را دارد. نکته مهم این است که نیازی نیست آنها با الهلال، الاهلی و الاتحاد عربستان مصاف بدهند. اینکه تراکتور با این تیم‌ها بازی نمی‌کند، امتیاز اصلی است، اما این قرعه یک امتیاز فرعی هم برای تیم تبریزی دارد؛ اینکه بقیه رقبا باید با عربستانی‌ها مصاف بدهند و همین مسئله، تعداد امتیازات آنها را پایین می‌آورد. بنابراین در بدبینانه‌ترین حالت ممکن می‌توانیم رتبه چهارم تا هشتمی را برای نماینده کشورمان پیش‌بینی کنیم. طبیعی است که این رتبه هر‌قدر بالاتر باشد، کار تراکتور در مراحل حذفی آسان‌تر خواهد بود.

   سپاهان و استقلال؛ بخت قهرمانی
از آن‌سو اما قرعه 2نماینده ایران در لیگ قهرمانان‌ سطح دوم هم همین‌قدر آسان و جذاب است. درحالی‌که النصر عربستان یکی از قدرتمندترین تیم‌های این سطح به شمار می‌آید، در مرحله گروهی نیازی به رویارویی تیم‌های ایرانی با این حریف نیست. برخلاف سپاهان که مثل النصر در سیداول حضور داشت، استقلال در سیددوم بود و می‌توانست به النصر بخورد، اما این اتفاق رخ نداد. بر این اساس، شاگردان ریکاردو ساپینتو در گروه اول این مسابقات با الوصل امارات، المحرق بحرین و الوحدات اردن هم‌گروه شده‌اند. روشن است که اینها چه رقبای آسانی هستند، هرچند که الوحدات فصل گذشته با ارائه یک فوتبال بسته و دفاعی و استفاده از ضد‌حملات موی دماغ سپاهان شد و این تیم را اوت کرد. خود سپاهان هم اما امسال حتی از قرعه‌ای آسان‌تر نسبت به فصل گذشته برخوردار شده است. این تیم در گروه سوم باید با الحسین اردن، موهون باگان هند و آخال ترکمنستان مصاف بدهد. در مورد این قرعه هم شاید بهترین تعبیر را احمد جمشیدیان، سرپرست سپاهان به‌کار برده باشد: «ناشناخته بودن تیم‌ها، مهم‌ترین چالش ما‌ست.» یعنی نایب‌قهرمان فصل گذشته لیگ برتر ایران در مسابقات قاره‌ای با رقیبانی پیکار می‌کند که وجه مشترک آنها «ناشناخته»‌بودن‌شان است! در هر صورت اینجا هم مسیر کاملا برای صعود نمایندگان ایران به مراحل پایانی هموار است. شاید قهرمانی در این تورنمنت که در غیاب 24تیم برتر آسیا برگزار می‌شود دستاورد خیلی بزرگی نباشد، اما حالا که 2نماینده داریم حتما باید به این هدف دست پیدا کنیم و یک اعاده حیثیت نصفه‌ونیمه از فوتبال ایران داشته باشیم. متأسفانه فصل گذشته تراکتور و سپاهان نتایج خوبی در این رقابت‌ها نگرفتند و مخصوصا تیم اصفهانی از همان مرحله گروهی اوت شد. روشن است که این فصل چنین نتایجی قابل‌قبول نخواهد بود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید