• پنج شنبه 12 تیر 1404
  • الْخَمِيس 7 محرم 1447
  • 2025 Jul 03
چهار شنبه 11 تیر 1404
کد مطلب : 258331
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/XoDA5
+
-

ایران حرم است، ما همه عباسیم

گزارشی از هیئت‌های محرم امسال که سنگر دفاع از وطن شده‌اند

گزارش
ایران حرم است، ما همه عباسیم

لیلا شریف-روزنامه‌نگار

محرم امسال، هيئت‌ها به واسطه جنگ تحميلي 12‌روزه اسرائيل به ايران،  حال و هواي متفاوتي با همه سال‌هاي گذشته دارند؛ اتفاقي شبيه محرم‌هاي 8‌سال دفاع مقدس كه عزاداران در ميان روضه و شور، دفاع از وطن و یاد سربازان و شهدا را زنده مي‌كردند. اولين شب محرم امسال، محمود كريمي در هيئت «رايه العباس» اقتباسي از « شعر اي ايران ايران» نادر ابراهيمي با آواز محمد نوري را مداحي كرد و عزاداران به ياد شهداي وطن با آن شور گرفتند. بعد از او نيز مداحان ديگر در هيئت‌ها و روضه‌هاي خود خط دفاع از وطن و ياد 935شهيد ايراني را دنبال مي‌كنند.

محمود كريمي و مي‌ماني اي وطن
  شاید به جرأت بتوان مداحی متفاوت محمود کریمی که الهام گرفته شده از «ای ایران» محمد نوری بود را به عنوان نقطه شروع هیئت‌های متفاوت در دهه محرم مثال زد. در همان نطقه آغاز مداحی، درست جایی که محمود کریمی می‌خواند«در روح و جان من، می‌مانی این وطن»؛ جمعیت هم با او همراهی می‌کند و با تکرار کلمه«وطن» و سینه زنی، ارادتش را به ایران نشان می‌دهد.این مداحی به سرعت در شبکه‌های اجتماعی مورد استقبال قرار گرفت.

مي‌مانم به پاي پرچمت
سیدمجید بنی فاطمه، مداح معروف تهرانی در میانه هیئت ریحانه الحسین ایستاد و از ایران خواند؛ مداحی بنی فاطمه با این جمله شروع شد«اینجا حسینیه ایرانه»، او مداحی خود را اینگونه ادامه داد:««عمری‌ست نخوردیم همه جز نان اباعبدالله؛ شهیدان ما، جوانان ما،به قربان اباعبدالله» و با گفتن این ابیات داغ، نام ایران را با داغ سیدالشهدا(ع) گره زد:«می‌مانم به پای پرچمت/ می‌سوزم ز داغ ماتمت/ هزار مثل من به فدای یک شب محرم.»

رجزخواني با پرچم ايران
مجتبی رمضانی، مداح کرمانی با پرچم ایران بر شانه، مداحی خود را آغاز کرد و با گفتن جملاتی همچون«اینجا ایرانه، سرزمین شیرانه» دست به رجز خوانی می‌زند. رمضانی در شب پرشور هیئت، پیوندی میان ایرانی و شیعه بودن زد و خواند:«معنای قدمتیم، آریایی هستیم؛ وقت نبردها کربلایی هستیم.»

چون كوه استوار ايستاده‌ايم
امیر کرمانشاهی، مداح اهل کرمانشاه چند روز قبل از شروع ماه محرم و در بحبوحه جنگ، با یک نوحه پرشور خود را برای یک مداحی متفاوت آمده کرده بود تا نشان دهد، یاد شهدای حمله رژیم صهیونیستی در هیئت‌های شهر زنده است.حاضران هیئت، حیدرگویان با این مداحی امیر کرمانشاهی عزاداری کردند:«به رغم سیلی امواج صخره‌وار بایست/ در این مقابله چون کوه استوار بایست/ خلاف گوشه‌نشینان و عافیت‌طلبان/ تو در میانه میدان کارزار بایست.»






 

این خبر را به اشتراک بگذارید