• دو شنبه 26 خرداد 1404
  • الإثْنَيْن 19 ذی الحجه 1446
  • 2025 Jun 16
یکشنبه 25 خرداد 1404
کد مطلب : 257288
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gLYAG
+
-

شوک بزرگ در تل‌آویو

پاسخ موشکی و تاریخی ایران به تجاوز تل‌آویو، صهیونیست‌ها را شگفت‌زده کرد

گزارش
شوک بزرگ در تل‌آویو

رضا عمویی- روزنامه‌نگار

در نخستین ساعات روز جمعه، ۲۳خرداد(۱۳ژوئن) آنچه طي 45سال از آن به‌عنوان یک جنگ پشت پرده میان تل‌آویو و تهران یاد می‌شد و در یک سال گذشته به یک درگیری کوتاه‌مدت و مقطعی تبدیل شده بود، در عمل به یک درگیری و جنگ تمام‌عیار میان دو طرف تبدیل شد و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای آغاز تجاوز به ایران را به‌صورت رسمی تأیید کرد. کمتر از 24ساعت پس از بیانیه نتانیاهو، تجاوز صهیونیست‌ها با پاسخ سنگین ایران روبه‌رو شد و ساکنان مناطق اشغالی با حجم آتش موشک‌های ایرانی غافلگیر شدند. پاسخ موشکی ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی با واکنش‌های گسترده‌اي در داخل و خارج مناطق اشغالی روبه‌رو شده است و حتی برای اشغالگران نیز این حجم آتش ایران غیرقابل پیش‌بینی بود. 
واکنشی که باعث شد عملیات موشکی ایران یک عملیات تاریخی و منحصر به فرد در نوع خود به شمار رود و مقامات تل آویو را با سردرگمی بیشتری در جریان تجاوز به ایران روبه‌رو سازد، چون تهران با عملیات موشکی اخیر خود موفق شد دست برتر خود را در برابر جنگ جاری و تجاوزات رژیم صهیونیستی به اثبات برساند.

ایران چگونه پاسخ داد؟
پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی در قالب عملیات «وعده‌صادق3» صورت گرفت. این عملیات یکی از عمليات‌هاي درخشان تاریخ دفاعی ایران در مقابل یک تجاوز خارجی بوده است كه توانست کفه توازن در جنگ را به نفع ایران سنگین کند.

اهداف موشک‌های ایران
بیش از 150تأسیسات نظامی در 3مرحله از عملیات «وعده‌صادق۳» (True Promise III) هدف قرار گرفت.

شهرهای هدف
تل‌آویو، اورشلیم(بیت‌المقدس)،
 رمات‌گان(نزدیک تل‌آویو)، 
ریشون لتسیون، گوش‌دان، 
منطقه کلانشهر تل‌آویو
اهداف کلیدی ایران
 پایگاه هوایی نواتیم:   محل استقرار هواپیماهای جنگی پیشرفته و از پایگاه‌های اصلی مشارکت در حمله به ایران
پایگاه هوایی تل‌نوف تل‌آویو: پایگاه استراتژیک نظامی اسرائیل
 پایگاه هوایی اودا: محل استقرار مرکز کنترل فرماندهی و دارای مرکز جنگ الکترونیک و یکی از مبادی حمله به ایران
 وزارت جنگ اسرائیل: بخشی از ساختار کلیدی فرماندهی و هدایت نظامی رژیم
 ساختمان کریا: مرکز فرماندهی کل نیروهای مسلح اسرائیل و معادل وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) در ساختار نظامی 
اسرائیل
 مراکز صنعتی و نظامی در تل‌آویو: شامل کارخانه‌ها، تأسیسات تسلیحاتی و وزارتخانه‌های فناوری و نظامی
مرکز تحقیقات هسته‌ای اسرائیل: منطقه‌ای راهبردی در تل‌آویو

تجهیزات هدف‌ قرار گرفته‌شده 
در پایگاه‌ها
   هواپیماهای جنگنده پیشرفته اف15، اف16و اف35
   مرکز جنگ الکترونیک
    مرکز فرماندهی عملیات‌های نظامی
    هواپیماهای ترابری و سوخت‌رسان سنگین

آمار تلفات و خسارات در اسرائیل
   ۳کشته و 172مجروح(تا لحظه انتشار این گزارش) 
   ساختمان‌های آسیب‌دیده در رمات‌گان، ریشون لتسیون و تل‌آویو 
نقش آمریکا و اردن در حمایت از اسرائیل در برابر حملات ایران
   مشارکت آمریکا و کمک به اسرائیل از طریق استقرار سامانه‌هایی مانند پاتریوت و تاد، در فرایند رهگیری موشک‌های ایران
   کمک اردن به اسرائیل از طریق رهگیری پرتابه‌های ایران

بازتاب اقتصادی و دیپلماتیک
   افزایش قیمت نفت بیش از 10درصد
   افت بازارهای سهام جهانی(داو و S&P 500) به میزان 18درصد
   رشد دارایی دارندگان دارایی‌های امن مثل طلا و فرانک سوئیس 
   تعویق مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا و اعلام بی‌معنی بودن مذاکرات توسط ايران
   درخواست سازمان ملل، دفتر امنیت بین‌المللی و کشورهای مختلف(فرانسه، عربستان، اردن، مصر، عمان، کانادا و روسیه) برای خویشتن‌داری و کاهش تنش 

رسانه‌های عبری‌زبان در شوک
فرار میلیون‌ها نفر به پناهگاه‌ها و کشته و زخمی‌شدن برخی افراد و نگرانی از ادامه حملات، مهم‌ترین موضوعات مورد توجه در میان رسانه‌های عبری‌زبان
 پس از حمله موشکی «وعده‌صادق3» از تهران به‌سوی اراضی اشغالی بوده است.
روزنامه معاریو: براساس برآورد‌ها، ایران قادر به ادامه حمله با ده‌ها موشک در روز تا پایان جنگ خواهد بود.
روزنامه يسرائیل‌هیوم: موشک‌های ایرانی حداقل در 7منطقه مختلف اسرائیل سقوط کرده‌ و تلفاتی به‌همراه داشته ‌است.
روزنامه هاآرتص: شلیک موجی از موشک‌های ایران به اسرائیل و فرار میلیون‌ها نفر به پناهگاه‌ها نشان می‌دهد که توانایی موشکی ایران هنوز قابلیت ضربه زدن به تل‌آویو را دارد.
روزنامه یدیعوت‌آحارانوت: ایران تنها ظرف مدت ۱۵دقیقه، 3موج پیاپی حمله موشکی علیه اسرائیل انجام داده است.
شبکه۱۲ تلویزیون عبری تل‌آویو: از آغاز حملات ایران تا بامداد شنبه حدود ۲۰۰موشک بالستیک ایرانی شلیک شده است که در این حملات 3نفر کشته شده‌اند.
شبکه۱۳ تلویزیون عبری تل‌آویو: بسیاری از مقامات اسرائیلی پس از حمله موشکی ایران تأکید دارند که ویرانی بی‌سابقه‌ای در تل‌آویو به چشم می‌خورد که تاكنون نظیر آن دیده نشده است.
شبکه14 تلویزیون عبری تل‌آویو: یک منبع امنیتی معتقد است که ایرانی‌ها از طریق فایل‌های ویدئویی مربوط به اسرائیل پس از حمله موشکی، دقیق بودن شلیک‌های موشک‌هایشان را بررسی می‌کنند.

تحولات اخیر و حملات متقابل تل‌آویو و تهران با واکنش‌های بسیار گسترده‌اي در میان کشورها و دولت‌های خارجی روبه‌رو شده است.

ژاپن: تاکشی ایوایا، وزیر امور خارجه ژاپن، حمله متجاوزانه تل‌آویو به ایران را «قویا» محکوم کرد و خواستار خویشتن‌داری طرفین شد. وزیر امور خارجه ژاپن افزود: صلح و ثبات در غرب آسیا به‌شدت برای ژاپن اهمیت دارد و ما از تمام طرفین می‌خواهیم بیشترین خویشتن‌داری را در پیش بگيرند و وضعیت را آرام کنند.

عراق: وزارت امور خارجه عراق در بیانیه‌ای با محکومیت شدید حملات رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، این حملات را نقض آشکار همه قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی، تجاوز آشکار به حاکمیت ایران و به‌خطر انداختن امنیت و ثبات منطقه دانست.

هند: وزارت امور خارجه هند در بیانیه‌ای گفت: «ما به‌شدت نگران تحولات اخیر بین ایران و اسرائیل هستیم.» 

پاکستان: دولت پاکستان ضمن محکومیت حمله تروریستی رژیم صهیونیستی و اعلام همبستگی قوی با دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران گفت که حق ایران برای دفاع از خود طبق منشور سازمان ملل متحد محفوظ است.

ارمنستان: وزارت امور خارجه ارمنستان درخصوص حمله رژیم صهیونیستی به ایران ابراز داشت: حمله یکجانبه علیه ایران بسیار نگران‌کننده است. ما این اقدام را محکوم می‌کنیم و خواستار توقف فوری خصومت‌ها و پایبندی به قوانین بین‌المللی هستیم.

عمان: عمان در بیانیه‌ای تجاوز تل‌آویو به تهران را یک تشدید تنش خطرناک و بی‌ملاحظه، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و یک اقدام تجاوزکارانه غیرقابل‌قبول دانست و اعلام کرد: ما اسرائیل را مسئول تشدید تنش و پیامدهای آن در تضعیف امنیت و ثبات منطقه می‌دانیم.

عربستان: وزارت امور خارجه عربستان سعودی حملات رژیم صهیونیستی به ایران را به‌شدت محکوم کرد و آن را «نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران و حقوق بین‌الملل» خواند.

امارات متحده عربی:  این کشورحمله نظامی رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران را شدیدا محکوم و نگرانی عمیق خود را از ادامه افزایش تنش‌ها و پیامدهای آن برای امنیت و ثبات منطقه ابراز کرد.

استرالیا: پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد كه استرالیا از تشدید تنش‌ها بین اسرائیل و ایران نگران است. این امر خطر بی‌ثباتی بیشتر منطقه‌ای را به همراه دارد. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم از اقدامات و لفاظی‌هایی که تنش‌ها را بیشتر و تشدید می‌کند، خودداری کنند.
مالزی: وزارت امور خارجه مالزی در بیانیه‌ای، حملات اسرائیل به ایران را «جنایتکارانه، بی‌پروا و تهدیدی برای ثبات منطقه» خواند و با شدیدترین لحن ممکن آن را محکوم کرد.

نیوزیلند: کریستوفر لوکسون، نخست‌وزیر نیوزیلند روز جمعه در بیانیه‌ای در واکنش به حملات متقابل ایران و رژیم صهیونیستی اعلام کرد كه این یک تحول واقعا نامطلوب در خاورمیانه است. خطر اشتباه محاسباتی زیاد است. این منطقه به هیچ اقدام نظامی بیشتری و خطرات مرتبط با آن نیاز ندارد.

اندونزی: وزارت امور خارجه اندونزی در بیانیه‌ای اعلام کرد همه طرف‌ها باید نهایت خویشتن‌داری را نشان دهند و از هرگونه اقدامی که ممکن است تنش‌ها را تشدید کند و یا باعث بی‌ثباتی بیشتر شود، خودداری کنند.

کوبا: میگل دیاز کانل، رئیس‌جمهور کوبا با محکوم کردن شدید حملات نظامی رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را عامل تشدید غیرمسئولانه تنش‌ها در منطقه غرب آسیا دانست.

ونزوئلا: دولت ونزوئلا نیز با انتشار بیانیه‌ای، تجاوز اسرائیل به خاک ایران را محکوم کرد و آن را بخشی از «کارنامه سیاه جنایات رژیم نتانیاهو» توصیف کرد. کاراکاس تأکید کرد که این اقدام تحریک‌آمیز ناقض قوانین بین‌المللی و با منطق صلح‌طلبانه جامعه جهانی در تضاد است.

نروژ: این کشور حمله به خاک ایران را محکوم و از تشدید تنش در منطقه ابراز نگرانی کرد.

کویت: وزارت امور خارجه کویت در بیانیه‌ای با محکومیت شدید حملات رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، این حملات را نقض آشکار همه قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی، تجاوز آشکار به حاکمیت ایران و به‌خطر انداختن امنیت و ثبات منطقه دانست.

ترکیه: هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در اظهاراتی تأکید کرد که تل‌آویو عامل بی‌ثباتی در منطقه و مسئول فاجعه انسانی در غزه است. وزیر امور خارجه ترکیه گفت: اسرائیل فاجعه‌ای انسانی در غزه رقم زد؛ ثبات لبنان را برهم زد؛ برای حمله به سوریه نقشه می‌کشد و ایران را هدف قرار داده است. وی تأکید کرد که اسرائیل باید فورا از راهبرد بی‌ثبات‌سازی منطقه دست بردارد.

اردن: وزیر امور خارجه اردن در پیامی در واکنش به درگیری‌ اخیر ایران و اسرائیل اعلام کرد در زمان بسیار حساسی که آمریکا در حال مذاکره برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران بود (توافقی که می‌توانست منطقه و جهان را از ورود به مرحله‌ای تازه از تنش و خشونت نجات دهد) اسرائیل در اقدامی تحریک‌آمیز، به ایران حمله کرد. این اقدام آشکارا ناقض قوانین بین‌المللی است و منطقه را بیش از پیش به ورطه جنگی فراگیر سوق می‌دهد. ما این تجاوز اسرائیل به خاک ایران 
را قویا محکوم می‌کنیم و خواستار اقدامات فوری برای کاهش تنش‌ها هستیم.

قطر: وزارت امور خارجه دولت قطر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دولت قطر محکومیت شدید و تقبیح جدی خود را نسبت به حمله اسرائیل که اراضی جمهوری برادر اسلامی ایران را هدف قرار داده است ابراز می‌دارد و این حمله را نقض علنی حاکمیت و امنیت ایران و همچنین نقض آشکار قوانین و مبانی قانون بین‌المللی به‌شمار می‌آورد. دولت قطر همچنین مراتب نگرانی شدید خود را نسبت به این افزایش تنش خطرناک که در قالب شیوه‌ای مکرر در سیاست‌های عدوانی جهت تهدید امنیت و ثبات منطقه رخ داده و تلاش‌های صورت‌گرفته برای کاهش تنش و دستیابی به راه‌حل‌های دیپلماتیک را به چالش می‌کشد، ابراز می‌دارد.

مصر: وزارت امور خارجه مصر در بیانیه خود در واکنش به تحولات اخیر در منطقه تأکید کرد جمهوری عربی مصر حملات نظامی ارتش اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را محکوم مي‌كند و آن را افزایش تنش منطقه‌ای بسیار خطرناک و نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد و تهدید آشکار امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی مي‌داند. مصر با نگرانی زیاد تحولات پرسرعت کنونی را دنبال می‌کند و این اقدام غیرقابل توجیه را که منجر به برافروخته شدن بیشتر آتش بحران و درگیری وسیع‌تر در منطقه می‌شود  محكوم مي‌كند و مورد اعتراض قرار مي‌دهد.

افغانستان: مولوی ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان در واکنش به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، این حملات را محکوم کرد و آن را نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین‌الملل به‌ویژه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها دانست. به‌گفته‌ وی، این اقدام در شرایطی صورت می‌گیرد که مردم مظلوم فلسطین به‌ویژه در نوار غزه همچنان در معرض حملات بی‌وقفه و فاجعه‌بار قرار دارند.

یمن: شورای‌عالی سیاسی یمن هم با صدور بیانیه‌ای حمله نظامی رژیم صهیونیستی به ایران را به‌شدت محکوم و به حق ایران برای پاسخگویی به رژیم صهیونیستی تأکید کرد و افزود که یمن در کنار ایران ایستاده است.

بحرین: وزارت امور خارجه بحرین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور تجاوز اسرائیل به خاک جمهوری اسلامی ایران را محکوم می‌کند. 
وزارت امور خارجه بحرین همچنين ضمن محکوم کردن این تجاوز تأکید کرد که باید هر چه سریع‌تر در لبنان و غزه، آتش‌بس برقرار شود.

روسیه: وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به تنش اخیر رژیم صهیونیستی و ایران تأکید کرد‌ جامعه بین‌المللی نمی‌تواند نسبت به چنین جنایاتی که صلح را نابود می‌کند و به امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی آسیب می‌رساند، بی‌تفاوت باشد. مسکو با ابراز نگرانی شدید خود درباره شدت گرفتن خطرناک تنش‌ها در خاورمیانه همچنین اعلام کرد‌ این واقعیت که حملات اسرائیل در بحبوحه جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و در آستانه دور دیگری از تماس‌های غیرمستقیم بین نمایندگان ایران و ایالات متحده انجام شده است بر بدبینی به آنچه اتفاق می‌افتد، می‌افزاید.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید