• دو شنبه 26 خرداد 1404
  • الإثْنَيْن 19 ذی الحجه 1446
  • 2025 Jun 16
پنج شنبه 22 خرداد 1404
کد مطلب : 257191
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/l5QBM
+
-

سینمایی که نماد فرهنگ و هنر بود

تهران مصور
سینمایی که نماد فرهنگ و هنر بود

سینما شهناز، یکی از نمادهای فرهنگی و هنری قدیمی تهران در خیابان انقلاب فعلی، نبش شرقی خیابان گرگان قرار داشت. این سینما در اواسط دهه1320 شمسی ساخته شد و تا سال‌ها یکی از نقاط برجسته فرهنگی پایتخت شناخته می‌شد. مالک اولیه این سینما، فریور دماوندی از پیشگامان عرصه سینماداری در تهران بود. سینما شهناز به‌دلیل نمایش فیلم‌های هندی شهرت داشت؛ فیلم‌هایی که صدا و موسیقی آنها از طریق بلندگوهای نصب‌شده در بیرون سینما در فضای خیابان پخش می‌شد و رهگذران را به تماشای فیلم‌ها جذب می‌کرد. این روش در آن زمان یکی از تکنیک‌های مؤثر برای تبلیغ فیلم‌ها و جذب مخاطب به شمار می‌رفت.
سینما شهناز در سال۱۳۶۱ به‌دلیل کاهش استقبال عمومی و تغییرات ساختاری در صنعت سینما برای همیشه تعطیل شد. این سینما که سال‌ها بخشی از خاطرات جمعی مردم تهران بود، در اواخر دهه1380 تخریب شد و جای خود را به یک مجتمع فرهنگی داد. این تغییر نمادی از ‌گذار فرهنگی و تحولات شهری در تهران محسوب می‌شود.
سینما شهناز با تاریخچه‌ای پر فراز و نشیب نه‌تنها محلی برای نمایش فیلم، بلکه نقطه‌ای برای تجمع فرهنگی و اجتماعی مردم بود. خاطراتی که از این سینما در ذهن بسیاری از تهرانی‌ها باقی مانده یادآور دوران شکوفایی سینماهای قدیمی تهران است که نقش مهمی در معرفی هنر هفتم به جامعه ایفا کردند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید