• سه شنبه 28 اسفند 1403
  • الثُّلاثَاء 18 رمضان 1446
  • 2025 Mar 18
دو شنبه 27 اسفند 1403
کد مطلب : 251728
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Rg46O
+
-

دعوت به جشن سیر

برداشت سیر در دزفول ‌آغاز شده است و جشن شکرانه این محصول هم به زودی برگزار خواهد شد

گزارش
دعوت به جشن سیر

راحله عبدالحسینی-روزنامه‌نگار

سیر در سفره هفت‌سین ‌ نشانه سلامتی و تندرستی است؛ نمادی که از خواص دارویی سیر گرفته‌شده‌. همین روزها درحالی‌که در شهرها و روستاها تکاپوی چیدن سفره هفت‌سین و تهیه 7نماد به راه افتاده است، کشاورزان دزفولی در مزارع سیر مشغول برداشت هستند. رسم برداشت سیر در دزفول از نیمه اسفند آغاز می‌شود و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد. کیفیت درجه یک سیر در دزفول سبب شده تا این شهرستان به عنوان قطب سیر کشور شناخته شود. مدیر جهادکشاورزی دزفول می‌گوید که جشن شکرانه برداشت سیر به‌زودی برای تقدیر از کشاورزان و معرفی صنایع تبدیلی برگزار می‌شود.

ویژگی خاص سیر دزفول
عطر سیر در مزارع دزفول پیچیده. کشاورزان دسته‌های بزرگ و کوچک سیر را روی هم می‌چینند تا بار وانت شود و به دور و نزدیک برسد. آمار نشان می‌دهد تولید سیر در کشور فقط به دزفول محدود نمی‌شود، اما در بین شهرهای تولیدکننده، دزفول از ‌آن جهت به قطب سیر شناخته می‌شود که محصولی متفاوت دارد، ولی از نظر سطح زیرکشت، همدان با 4400هکتار‌‌ رتبه نخست تولید سیر خشک را به‌خود اختصاص داده است. مدیر جهاد کشاورزی دزفول به همشهری می‌گوید: «طعم بی‌نظیر، درشتی، تازگی و یکدست بودن محصول، سبب شده تا دزفول به‌ویژه منطقه جندی‌شاپور دزفول به قطب تولید سیر معروف باشد.» بهروز قمرزاده ادامه می‌دهد:«از نیمه اسفند فصل برداشت سیر در دزفول آغاز شده است و تا نیمه بهار ادامه دارد. سیر علاوه بر شهرهای دیگر ایران به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس هم صادر می‌شود.»‌

نخستین جشنواره ‌ سیر
جشن شکرانه برداشت هم رسمی قدیمی است که در گوشه و کنار برای برداشت برنج، گندم و میوه‌هایی مثل انار، گردو و زیتون برپا می‌شود. در دزفول هم از دیرباز جشن شکرانه برداشت سیر از سوی کشاورزان رواج داشته‌است. مدیر جهاد کشاورزی دزفول می‌گوید: «درنظر داریم برای نخستین بار این جشن را به شکل جشنواره سیر در دزفول برگزار کنیم. جشنواره‌ای که در روزهای آخر سال و با حضور بهره‌برداران در منطقه جندی‌شاپور برگزار می‌شود. در این جشنواره علاوه بر معرفی کشاورزان نمونه، صنایع تبدیلی معرفی می‌شود.» شوریجات و ترشیجات، سیر خشک، پودر سیر و استفاده در صنایع دارویی ازجمله صنایع تبدیلی سیر است. بهروز قمرزاده هدف اصلی از برپایی این جشنواره را گسترش تولید و رونق صنایع تبدیلی می‌داند و ادامه می‌دهد: «برای اشتغال‌زایی بیشتر و استفاده از این فرصت در دزفول، فعالیت‌های مقدماتی برای حضور سرمایه‌گذار و راه‌اندازی صنایع تبدیلی انجام شده‌است.»‌

پایانه هوایی صادراتی

حجم بالای تولید سیر و همچنین صیفی‌جات در دزفول، ساخت پایانه هوایی صادراتی را ضروری کرده‌است. بهروز قمرزاده، مدیر جهادکشاورزی دزفول می‌گوید: «سالانه 3.5میلیون تن محصول زراعی و باغی در دزفول تولید می‌شود. این پایانه که با کمک بخش خصوصی اجرا می‌شود، حدود 85درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر تسهیلات بانکی به‌موقع تامین شود، پایانه در نیمه نخست سال1404 افتتاح می‌شود.» افتتاح پایانه صادرات دزفول اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم را برای اهالی بیشتر می‌کند.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید