• یکشنبه 9 دی 1403
  • الأحَد 27 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 29
شنبه 8 دی 1403
کد مطلب : 244467
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MjkoQ
+
-

چطور عسل واقعی بخریم؟

آرش نهاوندی؛ روزنامه‌نگار

عسل فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما درصورتی این فواید به بدن می‌رسد که عسل خلوص داشته باشد. در دسترس بودن گسترده عسل تقلبی یک تهدید مهم برای سلامتی است. در این مطلب نگاهی دقیق‌تر به عوارض جانبی مصرف عسل تقلبی انداخته‌ایم و نکاتی را درباره شناسایی عسل اصلی آورده‌‌ایم.

  مواد سمی
عسل تقلبی معمولا با افزودنی‌هایی مانند گلوکز، شربت ذرت یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی مخلوط می‌شود. این مواد افزودنی شیرین می‌توانند باعث ایجاد مشکلات گوارشی، افزایش سطح قند و حتی مسمومیت بالقوه شوند.
   افزایش وزن
حاوی قندهای بسیار زیادی است که می‌تواند باعث افزایش وزن ناسالم و همچنین اختلالات قند خون شود که برای دیابتی‌ها بسیار مضر است.
   تضعیف سیستم ایمنی
عسل واقعی دارای آنزیم‌های طبیعی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که ایمنی بدن را تقویت می‌کند. عسل تقلبی فاقد این مواد مغذی است و اگر در طول زمان زیاد مصرف شود، می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف کند.
  واکنش‌های آلرژیک
افزودنی‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی موجود در عسل تقلبی می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک در افراد حساس و درنتیجه راش‌های پوستی، خارش یا ناراحتی‌های تنفسی شود.
   مواد شیمیایی مضر
برخی از عسل‌های مصنوعی با گلوکز صنعتی یا مواد شیمیایی مصنوعی تولید می‌شوند. این سموم می‌توانند به مرور زمان بر اندام‌های داخلی ازجمله کبد و کلیه‌ها تأثیر بگذارند.
   مشکلات دندانی
محتوای قند اضافی در عسل تقلبی باعث ایجاد حفره در دندان، مشکلات لثه و افزایش خطر پوسیدگی دندان می‌شود.
   بدون ارزش غذایی
مصرف عسل تقلبی، بدن را از مواد مغذی ضروری محروم می‌کند و هدف از خوردن عسل برای فواید سلامتی را از بین می‌برد.

 نکاتی برای شناسایی عسل تقلبی
   تست آب
یک قطره عسل را در یک لیوان آب بریزید. عسل خالص بدون حل شدن ته‌نشین می‌شود؛ درحالی‌که عسل تقلبی به‌دلیل قندهای اضافی حل می‌شود.
  تست انگشت شست
یک قطره عسل روی انگشت شست خود بریزید. اگر پخش شود یا چکه کند تقلبی است. عسل خالص به‌دلیل قوام بیشتر پخش نمی‌شود و نمی‌چکد.
  بلوری شدن
عسل واقعی همیشه حالت بلوری دارد، درحالی‌که عسل تقلبی به‌دلیل نبود آنزیم به‌صورت مایع باقی می‌ماند.
   تست سرکه
عسل را با کمی سرکه و آب مخلوط کنید. اگر مخلوط کف کند، نشان‌دهنده وجود ناخالصی است.
   برچسب‌ها را بخوانید
همیشه لیست مواد تشکیل‌دهنده را بررسی کنید. از مصرف عسل حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا، گلوکز یا سایر مواد افزودنی خودداری کنید.
   طعم و عطر
عسل خالص دارای طعمی غنی، طبیعی و عطری ملایم است. عسل تقلبی ممکن است طعم بیش از حد شیرین داشته و بوی مشخصی نداشته باشد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید