آرش نهاوندی؛ روزنامهنگار
به گزارش تایمز آف ایندیا، اگرچه پیری یک فرایند طبیعی است، اما میتوان تا حد زیادی جلوی شتاب آن را گرفت. تغذیه در روند حفظ جوانی، زیبایی و طراوت و در عین حال کند شدن روند پیری از مهمترین عوامل است. برخی غذاها میتوانند روند پیری را تسریع کنند.
شکر
قند بیش از حد (دسرها، نوشیدنیهای انرژیزا، نوشابهها و...) میتواند منجر به گلیکاسیون شود. گلیکاسیون میتواند به کلاژن و الاستین که برای جوانی پوست ضروری هستند، آسیب برساند.
گوشتهای فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده مانند ژامبون، بیکن، سوسیس، گوشت و گوشت دودی، پخته شده یا نمکی اغلب حاوی نیترات و مواد نگهدارنده هستند و منجر به التهاب و کاهش خاصیت ارتجاعی پوست میشوند.
نان سفید
نان سفید که شاخص گلیسمی بالایی دارد، میتواند باعث افزایش قند خون شود که منجر به گلیکاسیون و تسریع پیری میشود.
سیبزمینی سرخ کرده
غذاهای سرخ شده با روغن باعث افزایش رادیکالهای آزاد میشوند که به مولکولهای دیگر سلولهای بدن آسیب میرساند.
قهوه
اگرچه کافئین متوسط خوب است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند پوست را کم آب و خواب را مختل کند، این 2عامل برای ترمیم و تجدید پوست بسیار مهم هستند.
نوشیدنیهای گازدار
نوشیدنیهای گازدار مملو از قند و افزودنیهای مصنوعی هستند و میتوانند سطح کلاژن را کاهش دهند و منجر به بروز چین و چروکهای زودرس شوند.
گوشت کبابی
وقتی گوشت را کباب میکنید، ممکن است ترکیبات مضری به نام محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGE) تولید شود که پیری را تسریع میکنند. این امر باعث التهاب و تسریع پیری پوست میشود.
دو شنبه 5 آذر 1403
کد مطلب :
241464
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/JZvBv
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved