• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
دو شنبه 1 مرداد 1403
کد مطلب : 230583
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/66QXN
+
-

خارک؛ نوبرانه تابستانی درخت نخل

گرمای خرماپزان روزهای آخر تیر با برداشت خارک در بوشهر همراه است؛ مراسمی که تا مرداد ادامه دارد.‌ به گزارش همشهری، نخستین نوبرانه میوه درخت نخل، خارک است که همین روزها با نخستین برداشت راهی بازار می‌شود. خارک نوعی از خرما نیست بلکه به خرمای کال که بافتی سفت و رنگی زرد دارد، گفته می‌شود. زمان برداشت خارک کوتاه است و فقط تا اواسط تابستان برداشت می‌شود. خارک‌­ها معمولا به رنگ زرد مایل به نارنجی هستند. طعم خارک گس است و کالری کمی دارد.‌هوا که گرم‌تر شود و رطوبت در نخلستان بالا برود و تابستان به نیمه برسد، دومین مرحله برداشت میوه درخت نخل آغاز می‌شود و این بار رطب به بازار می‌­آید. خارک بوشهر معمولا زودتر از سایر نخلستان­‌ها برداشت و راهی بازار می‌شود. مرداد که آغاز شود برداشت خارک از نخلستان­‌های سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود و خارک نخلستان­‌های آبادان تقریبا نیمه مرداد برداشت می‌شود. کرمان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، فارس و سیستان‌و بلوچستان حدود ۹۸ درصد تولید خرمای کشور را به‌خود اختصاص داده‌اند. نگاهی به آمار سال‌های گذشته نشان می‌دهد معمولا حدود 60هزار تن خارک در استان بوشهر و ۶۴ هزار تن خارک در استان خوزستان برداشت می‌شود.





 

این خبر را به اشتراک بگذارید