گرمای خرماپزان روزهای آخر تیر با برداشت خارک در بوشهر همراه است؛ مراسمی که تا مرداد ادامه دارد. به گزارش همشهری، نخستین نوبرانه میوه درخت نخل، خارک است که همین روزها با نخستین برداشت راهی بازار میشود. خارک نوعی از خرما نیست بلکه به خرمای کال که بافتی سفت و رنگی زرد دارد، گفته میشود. زمان برداشت خارک کوتاه است و فقط تا اواسط تابستان برداشت میشود. خارکها معمولا به رنگ زرد مایل به نارنجی هستند. طعم خارک گس است و کالری کمی دارد.هوا که گرمتر شود و رطوبت در نخلستان بالا برود و تابستان به نیمه برسد، دومین مرحله برداشت میوه درخت نخل آغاز میشود و این بار رطب به بازار میآید. خارک بوشهر معمولا زودتر از سایر نخلستانها برداشت و راهی بازار میشود. مرداد که آغاز شود برداشت خارک از نخلستانهای سیستان و بلوچستان آغاز میشود و خارک نخلستانهای آبادان تقریبا نیمه مرداد برداشت میشود. کرمان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، فارس و سیستانو بلوچستان حدود ۹۸ درصد تولید خرمای کشور را بهخود اختصاص دادهاند. نگاهی به آمار سالهای گذشته نشان میدهد معمولا حدود 60هزار تن خارک در استان بوشهر و ۶۴ هزار تن خارک در استان خوزستان برداشت میشود.
خارک؛ نوبرانه تابستانی درخت نخل
در همینه زمینه :