آش شلهمشهدی
روش تهیه:
1.حبوبات را از شب قبل بهصورت جداگانه خیس و آبکش کنید و بپزید.
2 برای طبخ این غذا باید قابلمه بزرگ و جادار باشد تا مواد، جای کافی برای پخت داشته باشند.
3.وقتی حبوبات نیمپز شد، بلغور را به آن اضافه و بعد از چند جوش برنج را اضافه کنید .
4 مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
5.گوشت و پیاز خردشده را همراه آبجوش در قابلمهای ریخته و به خوبی بپزید.
6. گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید.
7.گوشت را به قابلمه حبوبات و بلغور اضافه کنید و روی حرارت ملایم دائم هم بزنید تا کشدار شود و ته نگیرد.
8.این غذا هرچه بیشتر هم زده شود کیفیت آن بالاتر میرود و بهتر جا میافتد. 9.پس ازحداقل 3تا 4ساعت این غذا را هم بزنید.
10.ادویهها و نمک را اضافه کرده و دائم با کفگیر بزرگ مواد را کاملا مخلوط و له کنید و در نهایت حرارت را بسیار کم کنید تا بهاصطلاح دم بکشد.
نکـتهها:
در تهیه شله مشهدی میتوانید از لوبیا قرمز به جای لوبیا چیتی استفاده کنید، باید جداگانه جوشانده و پس از پخت، آب قرمز آن دور ریخته شود تا رنگ شله تغییر نکند. همچنین هنگام سرو شله میتوانید با مقداری خورشت قیمه روی آن را تزئین کنید که بسیار خوشمزهتر خواهد شد.