ما ایرانیها عادت زیادی به مصرف نمک بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در طول روز داریم، اما سؤال اصلی که مطرح میشود آن است که میزان مصرف حداکثری روزانه نمک در سنین مختلف چقدر است. بهگفته فرشته فزونی، رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تبلیغات نادرستی درباره نمک دریا یا نمک تصفیه نشده و بدون ید و همچنین سنگ نمک و نمکهای رنگی وجود دارد و این نمکها بهدلیل فلزات سنگین و آلودگی با آلایندههای شیمیایی ضرر زیادی دارند و حتی میتوانند سرطان ایجاد کنند. این کارشناس همچنین میگوید که طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مصرف روزانه نمک برای زیر 50 سالههای سالم، کمتر از 5گرم و در 50 سال به بالا و کودکان و بیماران قلبی و عروقی و افراد درگیر با فشار خون و... روزانه کمتر از 3گرم است. دقت داشته باشید که این میزان، شامل نمکهای پنهان در غذاها، ازجمله در نان و پنیر و... هم میشود.
زیاد نمک نریزید
در همینه زمینه :